Τι βάζει ο πραγματικός άντρας στην εργαλειοθήκη του

Αν τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα, να τι πρέπει να έχεις απαραιτήτως εύκαιρο στη συλλογή σου


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ
11:06
03/07/2017
Τι βάζει ο πραγματικός άντρας στην εργαλειοθήκη του
2
loading

Αν είσαι ερασιτέχνης μάστορας και καταπιάνεσαι με τα μερεμέτια, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να εξοπλίσεις μια εργαλειοθήκη με τα απαραίτητα.

Δεν χρειάζεσαι τόνους εξοπλισμού ούτε και πρέπει να ξοδέψεις μια περιουσία σε μαραφέτια που μπορεί να μη χρησιμοποιήσεις και ποτέ.

Μια μικρή εργαλειοθήκη θες που να είναι λειτουργική και όσο το δυνατόν πιο πλήρης.

Να λοιπόν με τι εργαλεία εφοδιάζεις τη συλλογή σου για να γίνεις πολυτεχνίτης μεν, όχι όμως και ερημοσπίτης…

Κατσαβίδια

Προτίμησε τη συλλογή που θα περιέχει μια σειρά 6-8 κατσαβιδιών για κάθε χρήση, καθώς αυτές καλύπτουν συνήθως τις περισσότερες απαιτήσεις σε νούμερα. Αν μάλιστα θες κάτι καλύτερο, αναζήτησε τις συλλογές που περιέχουν κατσαβίδια με αντιολισθητικές λαβές.

Γαλλικό κλειδί

Ο κανόνας του μαθητευόμενου μάστορα λέει πως με ένα γαλλικό κλειδί κι ένα κατσαβίδι μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Κι αυτό είναι αληθές, καθώς ένα κλειδί μεταβλητού ανοίγματος («παπαγάλος») μπορεί να αποδειχθεί σπουδαίος φίλος.

AP_041020017392

Γερμανοπολύγωνα

Υπάρχουν φορές που πρέπει να ασκήσεις περισσότερη δύναμη για το λασκάρισμα μιας βίδας και το γαλλικό κλειδί μπορεί να «κλοτσήσει». Για τις στιγμές αυτές λοιπόν που χρειάζεσαι πιο σταθερό πιάσιμο και σφιχτότερο αγκάλιασμα της βίδας, μια μικρή συλλογή με γερμανοπολύγωνα θα σου φανεί ανεκτίμητη.

Πένσα

Εργαλειοθήκη χωρίς πένσα δεν γίνεται. Από το σφίξιμο ή το λασκάρισμα βιδών έως το κράτημα αντικειμένων και το ξεγύμνωμα καλωδίων, η πένσα θα σου λύσει τα χέρια.

Μετροταινία

Επειδή πάντα θα χρειαστεί να μετρήσεις κάτι, μια 5μετρη ταινία είναι ιδανική για τις ανάγκες του σπιτιού

Δοκιμαστικό κατσαβίδι

Πρόκειται για εντελώς απαραίτητο εργαλείο της εργαλειοθήκης, γι’ αυτό άλλωστε και αποτελεί ένα κεφάλαιο από μόνο του. Εκτός από την κύρια ηλεκτρολογική του χρήση, τη διαπίστωση δηλαδή αν υπάρχει τάση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν απλό κατσαβίδι, καθώς το μέγεθος της μύτης του είναι τέτοιο που εφαρμόζει ιδανικά στις περισσότερες βίδες που συναντάμε στις οικιακές εργασίες.

Κόφτης καλωδίων

Παρέα με το δοκιμαστικό κατσαβίδι, είναι τα κατεξοχήν εργαλεία για κάθε ηλεκτρολογική δουλειά που θα προκύψει στο σπίτι. Αν θες να κόψεις και να ξεγυμνώσεις καλώδια, ο πλαγιοκόπτης (πένσα ηλεκτρολόγου) είναι απαραίτητος.

AP_090723046489

Σφυρί

Βασικό εργαλείο κάθε μάστορα, βρίσκει χρήση σε πλήθος εφαρμογών, από την απλή τοποθέτηση ενός καρφιού μέχρι και το σπάσιμο δομικών υλικών (με τη χρήση καλεμιού). Για τις περισσότερες οικιακές ανάγκες, επίλεξε ένα σφυρί μεσαίου μεγέθους με αντιολισθητική λαβή.

Πριόνι

Όλο και κάποιο ξύλο θα χρειαστεί να κόψεις και το πριόνι θα κάνει τη δουλειά μια χαρά. Στο εμπόριο κυκλοφορούν βέβαια πλήθος πριονιών για διάφορες χρήσεις και σε διάφορες διαστάσεις. Καλό είναι να επιλέξεις ένα πριόνι μελαμίνης, καθώς μπορεί να καλύψει μια μεγάλη γκάμα ξύλων. Κι αν θες και κάτι παραπάνω, η ύπαρξη ενός σιδεροπρίονου στη συλλογή σου είναι πάντα βοηθητική.

Κάβουρας

Τον λένε και τσιμπίδα υδραυλικού και είναι εντελώς αναγκαίος σε όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, μιας και ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που σου δίνει τη δυνατότητα να ασκήσεις πίεση στα διάφορα εξαρτήματα χωρίς τον φόβο να προκαλέσεις ζημιές και φθορές.

Αλφάδι

Αν θες να ευθυγραμμίσεις επιφάνειες και αντικείμενα (και να ισιώσεις επιτέλους εκείνο το κάδρο στο σαλόνι), το αλφάδι είναι απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να πάρεις αλφάδι laser, καθώς και με το παραδοσιακό αλφάδι θα έχεις εξίσου ακριβή αποτελέσματα. Δεν χτίζεις πολυκατοικίες εξάλλου, ένα ραφάκι θες να βάλεις στον τοίχο...

Φαλτσέτα

Είναι το ιδανικό κοπτικό εργαλείο και πάντα θα χρειαστεί να κόψεις κάτι. Εντελώς απαραίτητο για τη συλλογή σου.

Δράπανο

Ο βασιλιάς της εργαλειοθήκης είναι το πλέον βασικό (ηλεκτρικό) εργαλείο για κάθε τεχνίτη. Επίλεξε κάποιο που να έχει καλή ισχύ, για να είναι λειτουργικό και χρηστικό. Καλό είναι να διαθέτει διακόπτη με ρύθμιση στροφών και αριστερόστροφη-δεξιόστροφη λειτουργία. Επίσης, η ύπαρξη ταχυτσόκ θα κάνει πολύ εύκολη τη χρήση του στην αλλαγή τρυπανιών. Και βέβαια αν έχεις δράπανο, πρέπει να αποκτήσεις και μια καλή συλλογή τρυπανιών για να το συνοδεύουν.

Με τα βασικά αυτά εργαλεία θα είσαι σε θέση να εκτελείς τα περισσότερα οικιακά μερεμέτια. Από κει κι έπειτα, όταν προκύψει η ανάγκη για πιο εξειδικευμένα εργαλεία, μπορείς να τα προμηθευτείς επιτόπου. Η εργαλειοθήκη η σωστή οφείλει ωστόσο να περιέχει και τα αναλώσιμα εξαρτήματα και ανταλλακτικά: βίδες (ξυλόβιδες και λαμαρινόβιδες) σε διάφορα νούμερα, ούπατ και στριφώνια, ρόκες, μονωτική ταινία, τεφλόν, καρφιά σε διάφορα νούμερα, κλέμες και δεματικά...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ‘Η ΘΑΝΑΤΟΣ

    Είπε ο Ικτίνος στον Καλλικράτη, μόλις βάλανε την τελευταία ταβανόπροκα στον Παρθενώνα........

  2. avatar Προς newsbeast

    τα εργαλεία ΔΕΝ κάνουν τον μάστορα.
    Τον βοηθάνε να κάνει σωστά και με άνεση τη δουλειά του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει