Έναν κάπως παράξενο στόχο είχαν οι περισσότεροι από χίλιοι συμμετέχοντες στον «μαραθώνιο σάουνας» που διοργανώθηκε στην Εσθονία: να μπουν σε όσες περισσότερες σάουνες μπορούσαν μέσα σε μία μέρα.

Αψηφώντας το κρύο και τον παγετό, ο Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Σάουνας στο Otepaa της Εσθονίας, οι συμμετέχοντες- ορισμένοι ντυμένοι κάπως «εορταστικά»- έτρεχαν γύρω-γύρω στην πόλη με στόχο να μπουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες σάουνες μέσα σε έξι ώρες, για να διεκδικήσουν ένα βραβείο.

Οι διαγωνιζόμενοι είχαν χωριστεί σε ομάδες και νικήτρια ήταν η ομάδα που κατάφερε να επισκεφθεί όλες τις προβλεπόμενες σάουνες στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

Συμμετείχαν 217 ομάδες- ανάμεσά τους 12 διεθνείς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Daily Mail που επικαλείται εσθονικά μέσα ενημέρωσης, υπήρχαν ομάδες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήταν η 7η διοργάνωση του φεστιβάλ, στο οποίο η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στους συμμετέχοντες δίνεται ένας χάρτης για να βρουν το δρόμο προς όλες τις σάουνες της πόλης με την απαίτηση να μείνουν σε κάθε μέρος τουλάχιστον τρία λεπτά.

Το περιθώριο που δίνεται είναι έξι ώρες αλλά οι νικητές τα κατάφεραν μέσα σε δύο ώρες και 55 λεπτά.

SAUNA10 SAUNA9 SAUNA8 SAUNA7 SAUNA6 SAUNA5 SAUNA4 SAUNA3 SAUNA2 SAUNA1