Υπάρχει ένα μικροέθνος στη Νεβάδα με πληθυσμό μόλις 38 ανθρώπων, το οποίο είναι ανοιχτό στους τουρίστες, αρκεί να μην φέρουν μαζί τους κρεμμύδια και σπανάκι, αλλιώς μπορεί να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα. Η Δημοκρατία της Μολοσσίας ιδρύθηκε το 1977 ως Μεγάλη Δημοκρατία του Goldstein πριν αποκτήσει το σημερινό της όνομα, όπως εξήγησε ο ηγέτης του μικροσκοπικού έθνους.

«Το Molossia είναι στην πραγματικότητα μια παραλλαγή της χαβανέζικης λέξης “maluhia”, που σημαίνει αρμονία και ειρήνη», δήλωσε ο πρόεδρος Kevin Baugh στη βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Το μικρό έθνος – το οποίο δεν αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ – έχει λιγότερους από 40 πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους, όμως, δεν ζουν σε αυτό.

Ο Baugh δήλωσε ότι υπάρχουν μόνο τρεις άνθρωποι και τρία σκυλιά, που ζουν στη γη του έθνους που βρίσκεται στο Ντέιτον της Νεβάδας. Η σύζυγός του, η πρώτη κυρία, και η 20χρονη κόρη του, η οποία είναι επικεφαλής της αστυνομίας, ζουν εκεί μαζί του.

Η κόρη του, η οποία δεν κατονομάστηκε, έχει ταξιδέψει για λογαριασμό της Μολοσσίας, προκειμένου να έρθει σε επαφή με άλλες μικροεθνότητες στον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρώπη, σύμφωνα με τη «Sun».

Επιπλέον, όσο… περίεργο κι αν φαίνεται, το έθνος που ξεπετάχτηκε κοντά στα σύνορα Νεβάδας – Καλιφόρνιας έχει και μερικούς ιδιόρρυθμους κανόνες: Οι πολίτες και οι επισκέπτες του απαγορεύεται να φέρνουν στη χώρα κρεμμύδια, σπανάκι, γατόψαρα και… θαλάσσιους ελέφαντες.

«Τα κρεμμύδια δεν επιτρέπονται, επειδή απλά δεν μου αρέσουν τα κρεμμύδια και είμαι ο δικτάτορας, οπότε μπορώ να λέω τέτοια πράγματα», δήλωσε ο Baugh στη βρετανική ιστοσελίδα. «Όταν παραβιάζεις τους κανόνες και φέρνεις γατόψαρα στη χώρα μας, πας φυλακή. Απλώς μας αρέσει να κάνουμε πράγματα που είναι διαφορετικά, που είναι μοναδικά και εκκεντρικά».

Έχουν αναγκαστεί να φυλακίσουν μόνο μερικούς ανθρώπους, αλλά το ακραίο αυτό μέτρο κυρίως για να «φυλακίσουν για λίγο εκείνους τους τουρίστες, που φέρνουν λαθραία προϊόντα στη Μολοσσία», δήλωσε ο Baugh στη New York Post την Τετάρτη. «Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι, που μπαίνουν στη φυλακή σε μια τριτοκοσμική χώρα!», είπε σε ένα email προς την «Post».

Ολόκληρο το έθνος δημιουργήθηκε από το «μηδέν» σε μια έρημη περιοχή, κάτι που ο Baugh λέει ότι τον έκανε υπερήφανο. «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που δημιούργησα», είπε. «Δεν υπήρχε τίποτα εκεί πριν μετακομίσουμε και την ανακηρύξουμε χώρα μας. Ήταν απλώς μια έρημος».

Παρά το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεται ως χώρα, οι επισκέπτες της Μολοσσίας μπορούν να σφραγίσουν τα διαβατήριά τους. Και προσπαθούν να γίνουν ένα πραγματικό κυρίαρχο έθνος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Baugh. «Παρόλο που δεν είμαστε ακόμη αναγνωρισμένοι από άλλα καθιερωμένα έθνη, εργαζόμαστε γι’ αυτό!».