Η άγνωστη λίμνη της Καρδίτσας

Ανακαλύψτε τη λίμνη Σμοκόβου με το εντυπωσιακό φράγμα - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:23
05/02/2019
Η άγνωστη λίμνη της Καρδίτσας
3
loading

Στα όρια του Νομού Καρδίτσας με το Νομό Φθιώτιδας και στο δρόμο Κέδρου - Ρεντίνας – Καρπενησίου βρίσκεται μία άγνωστη στους πολλούς τεχνητή λίμνη, της οποίας η δημιουργία άλλαξε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αποτελώντας μεταξύ άλλων, ένα υπέροχο στολίδι.

Ο λόγος για την τεχνητή λίμνη Σμοκόβου με το εντυπωσιακό φράγμα, που βρίσκεται στις πλαγιές των Αγράφων. Η λίμνη εγκαινιάστηκε το 2002 και καταλαμβάνει έκταση περίπου 8,5 τ.χλμ ενώ έχει χωρητικότητα 237.000.000 κυβικά μέτρα νερού.

Ο σκοπός κατασκευής της είναι να αρδεύει το νοτιοανατολικό τμήμα του κάμπου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς και το βορειοδυτικό τμήμα του κάμπου της επαρχίας Δομοκού, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Το εντυπωσιακό φράγμα της λίμνης κατασκευάστηκε μεταξύ του 1981 και 1994. Οι εργασίες είχαν σταματήσει για μεγάλο διάστημα λόγω αντιδράσεων των κατοίκων. Το φράγμα έφτασε σε ύψος τα 104 μέτρα, 450 μέτρα μήκος και 11 μέτρα πλάτος στην κορυφή του. Στην βάση του έχει μήκος 30 μέτρα και πλάτος 460 μέτρα

Στο χωριό Λουτρά Σμοκόβου, σε υψόμετρο 400 μέτρων, αναβλύζουν οι ομώνυμες ιαματικές πηγές. Η Λουτροπηγή ή Σμόκοβο παραμένει ως σήμερα ένας παραδοσιακός ορεινός οικισμός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΗΑρτζηαπο Μακεδονια

    Η Ελβετια της Ελλαδας...φανταστηκα

  2. avatar κάτοικος της περιοχής της λίμνης

    Πολύ καλές οι φωτογραφίες...μόνο που αυτό που δείχνουν δεν είναι το φράγμα Σμοκόβου...είναι το ανάχωμα (γέφυρα) κτημένης το οποίο επιτρέπει την οδική επικοινωνία της επάνω και κάτω κτημένης με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής

  3. avatar alexandros 43

    Όμορφη και πολύ χρήσιμη η τεχνητή λίμνη Σμοκόβου που μπορούμε να την δούμε και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=i614j8yIq2A σε ένα υπέροχο εναέριο (από drone) βίντεο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει