Παλαιοκαστρίτσα, η άλλοτε πρωτεύουσα του νησιού των Φαιάκων

Χρυσαφένιες αμμουδιές και υπoθαλάσσιες σπηλιές στο φημισμένο θέρετρο της Κέρκυρας


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:22
04/09/2017
Παλαιοκαστρίτσα, η άλλοτε πρωτεύουσα του νησιού των Φαιάκων
loading

Μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες περιοχές της Κέρκυρας μαγνητίζει τους επισκέπτες με τα παγωμένα, κρυστάλλινα νερά της, τη βραχώδη ακτή και τους κατάφυτους λόφους.

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι ένα παραλιακό χωριό, βορειοδυτικά του νησιού και αποτελείται από δύο χερσονήσους και έξι μικρούς όρμους. Σύμφωνα με τους ιστορικούς αποτελούσε την πρωτεύουσα του νησιού των Φαιάκων, όταν βασίλευε ο Αλκίνοος.

Στις χρυσαφένιες αμμουδιές με τα πεύκα να αγκαλιάζουν την παραλία μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το υπέροχο μπλε του Ιονίου που ξετυλίγεται μπροστά σας.

Για ήρεμες βουτιές μακριά από την πολυκοσμία επιλέξτε μικρότερους όρμους για κολύμπι όπως η Αλύπα, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Πέτρος, το Αμπελάκι και τα Πλατάκια. Ο βυθός της Παλαιοκαστρίτσας είναι πλούσιος σε σπηλιές και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της κατάδυσης.

Το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτισσας χρονολογείται από το 1225 και είναι χτισμένο σε έναν απόκρημνο βράχο, προσφέροντας μαγευτική θέα στον επισκέπτη. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει