Ο Κατηγιώργης αν και βρίσκεται στο Πήλιο, θυμίζει πολύ νησιωτικό σκηνικό, γι’ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για όλους εσάς που θέλετε να παρατείνετε για λίγο ακόμη τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Το ήσυχο και γραφικό ψαροχώρι μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επίγειος παράδεισος, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους προορισμούς έκπληξη στο βουνό των Κενταύρων.

Στο ανατολικότερο τμήμα του νομού Μαγνησίας, λοιπόν, συναντάται ο Κατηγιώργης ένας μικροσκοπικός, επίγειος παράδεισος μακριά από όλους και απ΄ όλα, που ξεχωρίζει στη συνείδηση εκείνων που το έχουν επισκεφτεί για την «πολυτέλεια» της απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας που το χαρακτηρίζει.

Για τους λάτρεις των μικρών και γραφικών χωριών και των γοητευτικά γαλήνιων εικόνων που χαλαρώνουν σώμα και πνεύμα, ο προορισμός σας δεν είναι κανένας άλλος, πέρα από αυτό το μικρό παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου, που ομολογουμένως ταξιδεύει με τις υπέροχες εικόνες του σε κάποιο ήρεμο και όχι τόσο πολυσύχναστο νησί στο Αιγαίο.

Κατηγιώργης: Ο παραθαλάσσιος οικισμός στο Πήλιο που θα σας φτιάξει τη διάθεση

Σε απόσταση 60 χλμ. από τον Βόλο (περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο), ο Κατηγιώργης βρίσκεται ακριβώς απέναντι και πολύ κοντά στις πιο φημισμένες παραλίες της Σκιάθου (Κουκουναρίες και Μπανάνα). Το ήσυχο χωριουδάκι δημιουργεί στον επισκέπτη του την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα μικρό και ήρεμο, απομακρυσμένο νησί -μακριά από όλους και απ’ όλα-, με την γραφική ομορφιά και την γαλήνια ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν.

Ο οικισμός διαθέτει μία μόλις μικρή και χρυσαφένια παραλία, ακριβώς μπροστά στα λιγοστά του σπίτια, η οποία προσκαλεί σε αναζωογονητικές βουτιές, μακριά από όλους και απ’ όλα. Στα συν και οι παραθαλάσσιες ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκους μεζέδες με άρωμα ιωδίου και παγωμένο τσιπουράκι για την απόλυτη τσιπουροκατάσταση σχεδόν πάνω στο κύμα.

Το χωριό προσεγγίζεται μέσω της διαδρομής Αγριάς- Αργαλαστής, με πινακίδες λίγο μετά την Αργαλαστή προς Λαύκο να οδηγούν στον Κατηγιώργη, ο οποίος συναντάται λίγα χιλιόμετρα μετά το Προμύρι.