Ανάμεσα στους κορυφαίους 20 ευρωπαϊκούς προορισμούς που επιλέγουν οι Αμερικάνοι για τις διακοπές τους για το 2019 φιγουράρει και μία ελληνική πόλη. Αυτή δεν είναι άλλη από την Αθήνα, η οποία κατάφερε για ακόμη μία χρονιά να συμπεριληφθεί στις προτιμήσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Allianz Global Assistance, εταιρεία ταξιδιωτικών ασφαλειών, η Αθήνα έπεσε στην 12η θέση, τέσσερις θέσεις πιο κάτω από το 2018 που βρισκόταν στην 8η και 8 θέσεις χαμηλότερα από το 2017 όποτε και κατείχε την 4η θέση στη λίστα.

Τα στοιχεία αυτά διαμορφώθηκαν μετά από αναλύσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία στις κρατήσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών με συνεργαζόμενες με την ασφαλιστική εταιρεία αεροπορικές για δρομολόγια με επιστροφή από τις ΗΠΑ που αφορούν στο διάστημα 25 Μαΐου- 3 Σεπτεμβρίου 2019 για ταξίδια 5-8 διανυκτερεύσεων.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Λονδίνο, το οποίο παρουσιάζει μια αύξηση της τάξεως του 5% σε σχέση με το 2018, ενώ το Παρίσι ακολουθεί στη δεύτερη και το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.