Για τέταρτη συνεχή χρονιά, γονείς και παιδιά βρέθηκαν να συμμετέχουν στο 4o Family Run, στον αγώνα που κάθε οικογένεια έχει την τιμητική της! Οι φίλοι της αθλητικής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην πανέμορφη Αγία Άννα στη Βόρεια Εύβοια το τριήμερο 13-15 Μαΐου, έγιναν δρομείς, μοιράστηκαν χαμόγελα και εμπειρίες, τερματίζοντας  μαζί ως μία ομάδα!

Με την διεθνή ημέρα Οικογένειας να γιορτάζεται στις 15 Μαΐου, τo Family Run δεν θα μπορούσε καλύτερα να υπενθυμίσει σε όλους, την έννοια του πιο ισχυρού δεσμού, αυτού της οικογένειας, αλλά και τους λόγους που μας προτρέπουν να προσπαθούμε με κάθε μας δύναμη για αυτήν.

Η Βόρεια Εύβοια είναι ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Ελλάδας. Γεμάτη μέρη µε ιστορικό, οικολογικό, θρησκευτικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, την καθιστούν έναν προορισμό που αξίζει κανείς να επισκεφτεί.  Στην Αγία Άννα,  η παραλία συνορεύει με το καταπράσινο δάσος, ισορροπώντας ανάμεσα σε χρώματα της παρθένας φύσης, καθιστώντας την έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ελλάδα. Και εκεί λαμβάνει χώρα ο θεσμός του Family Run.

fmaaisal1

Με περισσότερες από 110 συμμετοχές οικογενειών, μπόμπιρες σε καροτσάκια αλλά και όσοι πατούσαν γερά στα πόδια τους, συνεργάστηκαν, πιάστηκαν χέρι- χέρι, προσπάθησαν, με σκοπό να βγουν νικητές. Και όλοι κέρδισαν μια θέση στο βάθρο!  Άλλωστε, σκοπός του Family Run, είναι αυτός – να συνεργαστείς, να συν- πράξεις, να γίνεις ομάδα, να προσπαθήσεις μαζί, να χαρείς, να μοιραστείς απλόχερα, παίρνοντας την πιο αυθεντική δική σου οικογενειακή ανάμνηση. Family Runners είναι όλοι όσοι δημιουργούν το μαζί, όλοι όσοι εκτιμούν τη δύναμη και τη σημασία του «εμείς».

Το πρώτο σφύριγμα δόθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, όταν οι πρωταγωνιστές στα καροτσάκια έπεισαν τους γονείς τους ότι μπορούν και εκείνοι να τρέξουν. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι μικροί σίφουνες, χέρι- χέρι με τους γονείς τους, τερματίζοντας σε μια διαδρομή 200 μέτρων. Την ίδια απόσταση διένυσαν τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που έτρεξαν δίπλα στη θάλασσα σε μια χωμάτινη διαδρομή, πάντα μαζί με τους γονείς να ακολουθούν το προβάδισμα των μικρών δρομέων.

fmaaisal4Λίγο πριν τη δύση του ηλίου, το Fun Run έδωσε την ευκαιρία τόσο για άθληση, όσο και για μια απολαυστική διαδρομή  φυσικού κάλλους κατά μήκος της παραλίας της Αγίας Άννας, για τους δραστήριους γεμάτους ενέργεια γονείς. Και με τον ήλιο πλέον σύμμαχο, γονείς και παιδιά έτρεξαν τη σκυταλοδρομία. Ίσως η πιο συγκινητική διαδρομή, με γονείς και παιδιά να συμπληρώνουν την απόσταση μέχρι τον τερματισμό.

Ο πιο δροσερός αγώνας, αυτός του canoe-kayak, πραγματοποιήθηκε, μα που αλλού παρά, στην τεράστια πισίνα του Club Agia Anna Summer Resort, εκεί όπου γονείς και παιδιά απόλαυσαν τους μικρούς αγώνες με την ψυχή τους!

fmaaisal5

Και κάπως έτσι, το 4ο Family Run, ολοκληρώθηκε, βραβεύοντας όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους, με την υπόσχεση να χαρίσει την επόμενη φορά, ξανά,  στιγμές χαράς, γεμάτες δράση και χαμόγελα σε όλη την οικογένεια.

fmaaisal6 fmaaisal7

Χρυσός Χορηγός, τα  αγαπημένα ζυμαρικά των Ελλήνων μακαρονάδων MELISSA, που στήριξε για 4 χρονιά τον αγώνα, συνεπής απέναντι στη δέσμευσή της να υποστηρίζει μαζικές αθλητικές διοργανώσεις.   Το Family Run  έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του βραβευμένου στην κατηγορία του οικογενειακού τουρισμού, Thalatta Seaside Hotel, χορηγού φιλοξενίας της διοργάνωσης, το Club Agia Anna Summer Resort φιλοξένησε τους αγώνες canoe- kayak,  ενώ τα έμπειρα animation team και των δύο χώρων είχαν οργανώσει ειδικές για το διήμερο εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά τις ώρες που δεν διεξάγονταν αθλήματα.

Η ελληνική εταιρεία παιδικών ρούχων ENERGIERS, το Attica Zoological Park, ένας από τους σημαντικότερους οικογενειακούς προορισμούς που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις παιδικές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες και το ηλεκτρονικό κατάστημα RideOn, με παιχνίδια που εξασκούν τις σωματικές και πνευματικές δεξιότητες των παιδιών βρέθηκαν  στο πλευρό του Family Run για 4 συνεχόμενη φορά. Αντίστοιχα, παρόντες και βοηθοί πάντα η έμπειρη ομάδα της Lifeguard Hellas Training Center, οι οποίοι παρέδωσαν σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους γονείς και έμαθαν στα παιδιά πως να κολυμπούν σωστά. Για πρώτη φορά στην οικογένεια του Family Run βρέθηκαν τα Funky Buddha και το I love Dyslexia.