Η United Airlines ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόζει την μέθοδο επιβίβασης WILMA για την οικονομική θέση και έκτοτε ξέσπασαν σοβαρές αντιδράσεις, με αρκετούς επιβάτες να την απειλούν με μποϊκοτάζ, αν δεν πάρει πίσω την απόφαση για τις πτήσεις της.

Η μέθοδος WILMA χωρίζει τους επιβάτες σε τρεις κατηγορίες, με αποτέλεσμα πρώτοι να επιβιβάζονται όσοι είναι σε παράθυρο, δεύτεροι όσοι είναι στη μέση και τρίτοι όσοι έκλεισαν θέση στο διάδρομο.

Με βάση αυτό τον τρόπο η εταιρεία ισχυρίζεται πως εξοικονομεί έως και δύο λεπτά στην επιβίβαση των πτήσεων, όμως η New York Post αναφέρει ότι ένα μεγάλο μέρος των επιβατών δηλώνει δυσαρεστημένο.

«Τι θα γίνει με τις χειραποσκευές; Δεν θα βρίσκω χώρο, επειδή αναγκαστικά θα μπαίνω τελευταία;», έγραψε ένας χρήστης στην πλατφόρμα Χ και ένας άλλος πρόσθεσε ότι «άμα κλείσω εισιτήρια με την σύντροφο μου, θα πρέπει να χωριστούσε για ώρα, αφού θα μπούμε με διαφορετική σειρά».

Έτσι, αρκετοί ζητούν από την εταιρεία να πάρει μέτρα, τόσο για τις χειραποσκευές, όσο και για τον τρόπο που θα επιβιβάζονται οικογένειες, όπου για πρακτικούς λόγους δεν μπορούν να κάτσουν όλοι μαζί στην ίδια θέση.

Ωστόσο, δεν βρήκαν όλοι οι επιβάτες της United Airlines αρνητική την νέα απόφαση, με κάποιος να την υποστηρίζουν σημειώνοντας πως «πετάω λόγω δουλειάς δύο φορές τον μήνα και πάντα κλείνω θέση στο παράθυρο. Σιχαίνομαι την αναμονή και ότι όλοι πρέπει να σηκωθούν για να περάσω».