Οι Κινέζοι προτιμούν να κλείσουν το TikTok από να το πουλήσουν

Δεν θέλουν να υποκύψουν στις πιέσεις των ΗΠΑ


ΚΟΣΜΟΣ
16:32
13/09/2020
Οι Κινέζοι προτιμούν να κλείσουν το TikTok από να το πουλήσουν
1
loading

Σε οριακό σημείο φαίνεται πως βρίσκονται οι επαφές της Κίνας με τις ΗΠΑ για το TikTok.

Σύμφωνα με το Reuters, Κινέζοι αξιωματούχοι μεταφέρουν τη διαφωνία της κυβέρνησης για μία πώληση του TikTok και λένε πως προτιμούν να κλείσει στις ΗΠΑ παρά να πουληθεί σε αμερικανική εταιρία.

Το Πεκίνο θεωρεί πως “μία εξαναγκασμένη πώληση θα έκανε τόσο την ByteDance όσο και την ίδια την Κίνα να εμφανιστεί αδύναμη να αντιμετωπίσει την πίεση της Ουάσιγκτον”.

Η κινεζική κυβέρνηση ίσως να έχει τον τελευταίο λόγο, καθώς οι νέοι κανονισμοί εμπορίου που υιοθέτησε, αποτρέπουν κάθε πιθανό αγοραστή από το να αποκτήσει τον αλγόριθμο προτάσεων του TikTok, όντας κινεζική τεχνολογία. Ωστόσο η ByteDance έσπευσε να τονίσει πως εξετάζει και συμφωνίες που δε συμπεριλαμβάνουν τον αλγόριθμο της εφαρμογής, ενώ πήρε αποστάσεις και από το ρεπορτάζ του Reuters.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Χαχαχαχα

    Μόνο οι ηλίθιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως όλη η φασαρία για το ΤικΤοκ, ξεκίνησε μετά την φάρσα που του έκαναν στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση, όταν και περίμεναν 500000 κόσμο και εμφανίστηκαν 1500. Μέχρι τότε, δεν είχε ακουστεί τίποτα περί εθνικής ασφάλειας και άλλες μπούρδες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει