Η Blizzard ανακοίνωσε ότι το World of Warcraft ξεπέρασε το κατώφλι των 12 εκατομμυρίων παικτών σε όλο τον κόσμο. Τις τελευταίες εβδομάδες το WoW έχει καταφέρει να διευρύνει σημαντικά τη βάση του κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς τον περασμένο Αύγουστο διατέθηκε και στην Κίνα το Wrath of the Lich King, το δεύτερο expansion του διάσημο online παιχνιδιού.

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια διαβουλεύσεων μέχρι η Blizzard να πάρει το πράσινο φως και να κυκλοφορήσει το WotLK στην τεράστια αγορά της Κίνας. Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές αρχές απαιτούσαν να γίνουν εκτεταμένες αλλαγές στο αισθητικό κομμάτι. Όπως φαίνεται, οι δυτικές αναπαραστάσεις των undead με κρανία, αίμα και άλλα στοιχεία δεν έχουν μεγάλη σχέση με την κινεζική παράδοση και φυσικά το υπερβολικά αυστηρό καθεστώς του Πεκίνου δε χρειάζεται και πολλούς λόγους για να λογοκρίνει κάτι.

Η Blizzard έκανε τελικά την αναθεώρηση, καθώς η κινεζική αγορά είναι τεράστια και δε μπορεί να την αγνοήσει κανείς. Το σίριαλ ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, με το Πεκίνο να επιτρέπει τελικά την κυκλοφορία του WotLK. Το αποτέλεσμα φάνηκε αμέσως, καθώς η πελατειακή βάση του WoW ξεπέρασε γρήγορα τα 12 εκατομμύρια μέλη. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το φράγμα των 11,5 εκατομμυρίων παικτών έσπασε το Δεκέμβρη του 2008 και από τότε το WoW ήταν περίπου στάσιμο.

Η λογική λέει ότι το Δεκέμβριο, με την κυκλοφορία του επόμενου expansion (Cataclysm), το WoW θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την απήχησή του.