Η ομάδα χάκερ, LulzSec, που κρύβεται πίσω από την επίθεση της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Sun, του Rupert Murdoch, και είχε παραμορφώσει την πρώτη σελίδα εισάγοντας ένα ψευδές άρθρο πως ο Murdock είχε πεθάνει,  ετοιμάζεται να διαρρεύσει τηλέφωνα, ηλεκτρονικά μηνύματα, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και κωδικών από υπαλλήλους του Murdoch που εργάζονταν σε αυτή, συμπεριλαμβανομένου και της διευθύντριας Rebekah Brooks.

Ένας από τους χάκερ χαρακτηριστικά έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter : «Sun/News of the World, τώρα μας ανήκουν. Έχουμε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους.»

Τη Δευτέρα το βράδυ, σε μία άλλη ανάρτηση, είχε δημοσιεύσει το κωδικό χρήστη και τον κωδικό που ανήκαν στην Brooks.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, η ομάδα είχε δημοσιεύσει και τους κωδικούς και του αρχισυντάκτη των News of the World, Bill Akass, της εφημερίδας δηλαδή που έκλεισε πριν από έναν μήνα λόγω των κατηγοριών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η βρετανική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Sophos, δήλωσε την Τρίτη πως η ιστοσελίδα Sun, καθώς και αυτές των The Times, Sunday Times και Νews International αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Μάλιστα εικάζουν πως ενδέχεται η ίδια η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το τεχνικό κομμάτι, να έχει ρίξει την ιστοσελίδα News International, ώστε να αποφευχθεί περεταίρω ζημιά από χάκερ.

Όλες οι απομακρυσμένες υπηρεσίες σταματήσαν να λειτουργούν προσωρινά,  ενώ παράλληλα ζητήθηκε από όλους τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης με άλλους δυσκολότερους. Και η πρόσβαση όμως από φορητές συσκευές δεν είναι και αυτή προσωρινά διαθέσιμη.

Η ομάδα, LulzSec, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν πως είχε διαλυθεί, και η γνωστή και ιδιαίτερα δραστήρια ομάδα Anonymous φαίνεται πως έχουν συνεργαστεί σε αρκετές από τις πρόσφατες επιθέσεις σε κυβερνητικούς και μη στόχους.