Η ανθρώπινη επαφή είναι ο Νο 1 παράγοντας κινδύνου για το Covid-19, κι έτσι ο περιορισμός της μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος.

Ξαφνικά λοιπόν οι εφαρμογές οργάνωσης του shopping μοιάζουν πολύτιμες, καθώς μας γλιτώνουν χρόνο από τη βόλτα στα ράφια και τη συνολική παραμονή μας στο σουπερμάρκετ ή το μανάβικο.

Την ώρα που οι λίστες στο χαρτί συνεχίζουν να δουλεύουν μια χαρά, υπάρχουν μια σειρά από εφαρμογές που απλοποιούν κατά πολύ τα πράγματα, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Και μια από τις καλύτερες είναι η AnyList, που στο App Store έχει σχεδόν τέλειο σκορ (4,9). Διαθέσιμη δωρεάν για Android και iOS συσκευές, κάνει τα ψώνια σε βασικά αγαθά του σπιτιού παιχνιδάκι.

Οργανώνει αυτόματα τα πράγματα που χρειαζόμαστε σε κατηγορίες, ώστε να μην κάνουμε άσκοπες βόλτες στους διαδρόμους. Αν ψωνίζουμε μάλιστα από συγκεκριμένο κατάστημα και ξέρουμε λίγο-πολύ τους χώρους του, η εφαρμογή διευκολύνει ακόμα περισσότερο το μπες-πάρε-βγες.

Την ίδια ώρα, μοιράζεσαι τη λίστα με τα ψώνια με την οικογένεια, ώστε να προσθέσει ο καθένας ό,τι χρειάζεται. Και όχι μόνο ό,τι χρειάζεται, αλλά και το μέγεθος της συσκευασίας, τη μάρκα, ακόμα και εκπτωτικά κουπόνια που έχεις μπορείς να προσθέσεις…