Έπειτα από αρκετούς μήνες κωλυσιεργίας, λόγω και των αλλαγών στα πρόσωπα που είχαν αναλάβει το ανακριτικό έργο, η προσπάθεια διαλεύκανσης του μεγαλύτερου σκανδάλου στημένων αγώνων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου άρχισε και πάλι να τρέχει. Από την Τρίτη 28/2 ο νέος ειδικός εφέτης ανακριτής εξετάζει μάρτυρες και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν και οι δεκάδες ποινικά διωκόμενοι της πολύκροτης υπόθεσης.

Στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή, Γιώργου Καλόφωνου που ανέλαβε πρόσφατα την υπόθεση διαδεχόμενος τον Γιώργο Κασίμη, βρέθηκε την Τρίτη ο δημοσιογράφος, Κυριάκος Θωμαΐδης, που κατέθετε επί δυόμισι ώρες όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση, τις εξελίξεις της οποίας έχει πολλάκις καλύψει μέσω των εκπομπών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλόφωνος ρώτησε αρκετά πράγματα τον δημοσιογράφο, αναφορικά με καταστάσεις και περιστατικά που αναφέρονται στη δικογραφία και φυσικά για τα πρόσωπα που εμπλέκονται.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που διαθέτει ο ειδικός εφέτης ανακριτής, είναι ότι χειρίζεται αποκλειστικά την υπόθεση των στημένων αγώνων, σε αντίθεση με το προκάτοχο του, Γιώργο Κασίμη, που είχε «χρεωθεί» και πολλές άλλες υποθέσεις για να τις “τρέχει” παράλληλα.

Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που ο κ. Καλόφωνος έλαβε γνώση της ογκωδέστατης δικογραφίας, θα μπορεί να τρέξει πλέον ταχύτερα την υπόθεση. Το προσεχές διάστημα, λοιπόν, αναμένεται να καλέσει κι άλλους μάρτυρες, που πιθανόν να είναι εντελώς καινούργια πρόσωπα (π.χ. ποδοσφαιριστές) ή ακόμα και πρόσωπα που έχουν ήδη καταθέσει για την υπόθεση (π.χ. Πιλάβιος, Βασάρας, Τεροβίτσας, Βοργιάς, Κούγιας, Πατέρας κτλ).

Άμεσα πάντως, θα σχηματιστεί και το χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα κληθούν τα 68 φυσικά πρόσωπα (πέραν των 15 που είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο), προκειμένου να απολογηθούν για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο. Στα πρόσωπα αυτά (83 συνολικά), έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα κατά περίπτωση και όλο το ενδιαφέρον έγκειται στο πόσοι και ποιοι από αυτούς θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο…

Παράλληλα, ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα περιμένει και την απομαγνητοφώνηση των 39.000 συνομιλιών που είχαν μείνει στο… συρτάρι και πιθανόν να περιέχουν σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πηγή: sport-fm.gr