Ο Ρομπέρτο Κάρλος είναι ο νούμερο ένα στόχος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κοσόβου για τη θέση του προπονητή της Εθνικής ομάδας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το δίκτυο «RTV Dukagjini» ήδη έγιναν οι πρώτες επαφές με την πλευρά του άλλοτε αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης και διεθνή με τη Βραζιλία. Αν πει το «ναι» θα διαδεχθεί τον Μπερνάρ Σαλάν, ο οποίος απολύθηκε αιφνιδίως την Τετάρτη (13/10).

Όπως και να ‘χει το Κόσοβο θα παραταχθεί με νέο τεχνικό στην αναμέτρηση με την Ελλάδα στο «ΟΑΚΑ» για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 14 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου, το Κόσοβο έχει τέσσερις βαθμούς έπειτα από επτά αγώνες και βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης. Έχει χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκτίμησε πως το ρόστερ της ομάδας άξιζε να βρίσκεται σε καλύτερη θέση και να έχει περισσότερους βαθμούς. Η εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Γεωργία το βράδυ της Τρίτης (12/10) επιτάχυνε τις εξελίξεις μια και το Κόσοβο θα χώριζε τους δρόμους του με τον Σαλάν με την ολοκλήρωση της προκριματικής διαδικασίας. Ο 70χρονος Ελβετός έμεινε για τρία χρόνια στο πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού και βοήθησε την ομάδα να πετύχει ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά και να εδραιωθεί ως ένα αξιόλογο συγκρότημα στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Ο Ρομπέρτο Κάρλος, που αυτή την εποχή είναι πρεσβευτής της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έχει εργαστεί ως προπονητής από το 2015 όταν και δούλεψε στην Ντέλχι Ντάιναμος της Ινδίας. Προηγουμένως πέρασε από τους πάγκους της Ακχίσασπορ και της Σίβασπορ στην Τουρκία και της Ανζί στη Ρωσία. Οι άλλοι υποψήφιοι για τη θέση είναι ο Βάλτερ Τζένγκα κι ο Τζάνι Ντε Μπιάζι, ενώ φημολογείται πως το Κόσοβο ενδιαφέρεται και για τον Φέλιξ Μάγκατ.