Η Γερμανία πλησιάζει στο να γίνει η πρώτη ομάδα από τη ζώνη της Ευρώπης που θα πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ. Νίκησε με 2-1 τη Ρουμανία στο «Volksparkstadion» του Αμβούργου με ανατροπή. Ο Σερζ Γκνάμπρι στο 52′ κι ο Τόμας Μίλερ 81′ της έδωσαν τους τρεις βαθμούς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου της προκριματικής διαδικασίας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ιάνις Χάτζι στο 9ο λεπτό.

Τη Δευτέρα (11/10), η «μάνσαφτ» με νίκη επί της Β. Μακεδονίας και παράλληλο στραβοπάτημα της Αρμενίας με τη Ρουμανία θα «σφραγίσει» την πρόκριση. Στα άλλα ματς του γκρουπ: Ισλανδία-Αρμενία 1-1 και Λιχτενστάιν-Β. Μακεδονία 0-4. Με έξι νίκες σε επτά ματς το συγκρότημα του Χάνζι Φλικ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ακολουθούν με 12 η Β. Μακεδονία και η Αρμενία, δέκα έχει η Ρουμανία, πέντε η Ισλανδία κι έναν το Λιχτενστάιν.

Σημαντικό βήμα προς την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ έκανε και η Ολλανδία στον 7ο όμιλο, με την εκτός έδρας νίκη επί της Λετονίας (1-0). Σε συνδυασμό με την «γκέλα» της Νορβηγίας στην Κωνσταντινούπολη (1-1 με την Τουρκία), οι «οράνιε» απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής του γκρουπ με 16 βαθμούς έναντι 14 των Νορβηγών. Η Τουρκία έχει 12, το Μαυροβούνιο 11, η Λετονία πέντε και το Γιβραλτάρ κανέναν. Η ομάδα του Λουΐς φαν Χάαλ έχει την καλύτερη επίδοση στην επίθεση από τις ομάδες που συμμετέχουν στους προκριματικούς με 23 γκολ (σ.σ. ακολουθεί με 22 η Δανία, η οποία παίζει σήμερα στην Μολδαβία). Το γκρουπ έκλεισε με το 3-0 του Μαυροβουνίου επί του Γιβραλτάρ.

Για τον 8ο όμιλο, Κροατία και Ρωσία συνεχίζουν «χέρι-χέρι» μετά και από τις νίκες τους επί της Κύπρου (3-0) και της Σλοβακίας, αντίστοιχα (1-0). Την ίδια ώρα η Σλοβενία έκανε «περίπατο» στη Μάλτα (4-0). Η Κροατία και η Ρωσία έχουν από 16 βαθμούς, δέκα η Σλοβενία, εννιά η Σλοβακία κι από τέσσερις Μάλτα και Κύπρος.

Τέλος, στον 5ο όμιλο, η Ουαλία απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην Τσεχία και συνεχίζει να ελπίζει για τη δεύτερη θέση. Στο άλλο ματς του γκρουπ: Εσθονία-Λευκορωσία 2-0. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Βέλγιο με 16 βαθμούς. Από οκτώ έχουν οι Τσέχοι και οι Ουαλοί. Τέσσερις η Εσθονία και τρεις η Λευκορωσία.