Φανταστείτε να είστε προπονητής νέων και να έχετε στην ομάδα τον Ρούνεϊ και τον Ρονάλντο. Φυσικά, το σενάριο αυτό είναι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα ταλέντα περνούν καθημερινά από εκεί, με μικρά φαινόμενα να επιστρατεύονται από κάθε γωνιά του πλανήτη και να φορούν τα ίδια χρώματα των «κόκκινων διαβόλων» της πρώτης ομάδας.

Αυτά τα δύο επώνυμα μαζί, ωστόσο, μόνο απαρατήρητα δεν περνούν. Ο Γουέιν Ρούνεϊ σήμερα, προπονεί την Ντέρμπι Κάουντι και αντιμετωπίζει τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξακολουθεί να χαίρεται την Premier League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να παραβιάζει τα αντίπαλα δίχτυα: τα παιδιά τους παίζουν μαζί στην ομάδα Κ-12.

Ο Γουέιν και ο«CR7» γεννήθηκαν και οι δύο το 1985, με διαφορά οκτώ μηνών (ο Άγγλος είναι ο νεότερος). Μαζί έπαιξαν 206 παιχνίδια με την κόκκινη φανέλα μεταξύ 2004 και 2009, κάνοντας 25 ασίστ ο ένας στον άλλον σε σχεδόν 15.000 κοινά λεπτά και κέρδισαν ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, τρία πρωταθλήματα Premier League, δύο Kύπελλα Αγγλίας και ένα Community Shield.

Ο τελευταίος αγώνας δίπλα-δίπλα ήταν ο επίπονος τελικός που έχασε ο σύλλογος του Μάντσεστερ από την Μπαρτσελόνα στη Ρώμη με 2-0 το 2009. Στη συνέχεια ο Ρονάλντο δέχτηκε το… κόρτε της Ρεάλ Μαδρίτης και έφυγε από την Αγγλία. Ως αντίπαλοι, όμως, οι δυο τους συναντήθηκαν επτά φορές συνολικά και ο Πορτογάλος δεν έχασε ποτέ.

Αλλά ας επιστρέψουμε στα δύο παιδιά, με το όνειρο να μιμηθούν τα «φαινόμενα», ήτοι τους πατέρες τους. Οι τοπικές φωνές κάνουν λόγο για μια αντίστροφη σχέση ισχύος. Κι οι δύο φέρουν τα ονόματα των γονιών τους και τους χωρίζουν ηλικιακά οκτώ μήνες: ο Κάι Γουέιν Ρούνεΐ, γεννηθείς το 2009 (τον Νοέμβριο), ενώ ο Κριστιάνο τζούνιορ τον Ιούλιο του 2010.

Και οι δύο βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό στη Γιουνάιτεντ: Ο Άγγλος εντάχθηκε στην ακαδημία της τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ο γιος του Πορτογάλου πρωταθλητή ακολούθησε ενσυνείδητα τον πατέρα του, αφήνοντας τη Γιουβέντους για το Μάντσεστερ και τους «κόκκινους διαβόλους».

Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, η ομάδα έζησε μια ήττα θρίλερ απέναντι στην αντίστοιχη ηλικιακά της Λίβερπουλ, η οποία κέρδισε με σκορ 5-4: εκείνος που κράτησε τους μικρούς… διαβόλους στη «ζωή», ωστόσο, ήταν ο Κάι, εξαιρετικός μ’ ένα προσωπικό… κουαρτέτο τερμάτων.

Προς το παρόν, λοιπόν, ο υγιής και παιχνιδιάρικος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο γέρνει υπέρ του μίνι-Ρούνεϊ, τόσο γιατί είναι μεγαλύτερος και αυτό στην ηλικία των 11 ετών, μετράει πολύ, όσο και για τους χρόνους προσαρμογής. Ο μικρός Ρονάλντο ήρθε από την Ιταλία σ’ ένα νέο περιβάλλον. Η συνέχεια θα δείξει, αλλά ο κοινός στόχος είναι να εξελιχθούν ποδοσφαιρικά εν ειρήνη. Η πίεση και ο σκληρός ανταγωνισμός θα έρθουν αργότερα. Για την ώρα όλα καλύπτονται με μια περιέργεια.