Με δύο χρόνια αποκλεισμό από διοργανώσεις της UEFA και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play τιμωρήθηκε η Μάντσεστερ Σίτι., όπως είχε ανακοινώσει με επίσημο τρόπο την Παρασκευή (14/02) το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου.

Μετά την «καμπάνα» που του επιβλήθηκε, ο αγγλικός σύλλογος είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να αντιδράσει. Όπως είχε κάνει γνωστό, θα έκανε χρήση του δικαιώματος άσκησης έφεσης στο CAS, κάτι που τελικά έγινε και επίσημα.

Την είδηση επιβεβαίωσε το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, το οποίο θα κρίνει και την τελική έκβαση της υπόθεσης, ωστόσο στην ανακοίνωσή του γίνεται γνωστό ότι δεν μπορεί να προδικάσει το πότε θα εκδώσει την τελική απόφαση.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, οι «πολίτες» βρέθηκαν στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών, έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε εις βάρος τους λόγω e-mail και έγγραφων που είχε αποκαλύψει το γερμανικό περιοδικό Spiegel τον Νοέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο ιδιοκτήτης της Σίτι, σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε τη μεγάλη χορηγία του συλλόγου, ύψους 80 εκατ. ευρώ, άρα ουσιαστικά δεν υπήρχαν έσοδα, αλλά απευθείας χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία.

Όταν κατηγορήθηκαν οι πρωταθλητές Αγγλίας για την υπόθεση αυτή, τον περασμένο Μάιο, αρνήθηκαν έντονα κάτι τέτοιο και επισήμαναν ότι είχε ξεκινήσει εναντίον τους μια «εχθρική» διαδικασία, η οποία αγνοούσε πλήρως το «σύνολο αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων».

Το αν η Μάντσεστερ Σίτι δικαιωθεί, θα φανεί όταν και το CAS λάβει την τελική του απόφαση.