Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η οποία είχε στόχο της Μαφία στη Σικελία, πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες από την Ιταλική Αστυνομία. Μεταξύ των πολλών συλληφθέντων (μέχρι στιγμής 34 τον αριθμό) από την επιχείρηση «Kerkent», ήταν και ο επικεφαλής ενός γκρουπ ultras της Γιουβέντους, των «Bravi ragazzi», δηλαδή των «Καλών Παιδιών».

Ωστόσο, ο Αντρέα Πουντόρνο μόνο… καλό παιδί δεν φαίνεται να είναι, όπως μαρτυρά και το γεγονός ότι είχε και στο παρελθόν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη, ενώ η σύλληψή του έγινε με την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών. Ο ίδιος είχε επιστρέψει στο Αγκριτζέντο, καθώς το Τορίνο… δεν του χωρούσε πλέον.

Η επιχείρηση της Dia, στην οποία συνέβαλε και το Τμήμα Καταπολέμισης της Μαφίας του Παλέρμο, κατάφερε να δώσει ένα ισχυρό χτύπημα» στην εγκληματική αυτή οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν κυρίως στο Παλέρμο και την Καλαβρία, ενώ η επιχειρησιακή βάση του ήταν στο Αγκριτζέντο.

Σύμφωνα με τις έρευνες και όπως αναφέρει η La Sicilia, ο Πουντόρνο ήταν σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της Μαφίας στο Αγκριτζέντο, Αντόνιο Μασιμίνο, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Μάλιστα, οι Αρχές διερευνούν εάν ο συγκεκριμένος οπαδός είχε παραπάνω μαφιόζικη δράση. Όπως προκύπτει, φέρεται να είχε έναν ρόλο… μεσολαβητή για τη διακίνηση ναρκωτικών με την αντίστοιχη οργάνωση στην Καλαβρία.

Ο συγκεκριμένος οπαδός των «μπιανκονέρι» είχε μετακομίσει στο Αγκριτζέντο πριν περίπου έναν χρόνο, μετά την καταδίκη του που ακολούθησε τη σύλληψή του το 2014, για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά. Η δράση του καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, για ανάμειξη σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο -μεταξύ άλλων- συμμετείχε και ο αδελφός του, Αλεσάντρο Πουντόρνο.

Σε αυτήν την έρευνα, το όνομα του Αντρέα Πουντόρνο εμφανίζεται στις… παραγγελίες από τη φαμίλια «Ντομινέλο», η οποία συνδέεται με την «Pesce-Bellocco» στην περιοχή του Ροζάρνο (παρακλάδι της Μαφίας της Καλαβρίας, της περίφημης Ντραγκέτα), που με τη σειρά της… έσπρωχνε ναρκωτικά στο γήπεδο της Γιουβέντους. Ο εν λόγω άνδρας, μάλιστα, συμμετείχε και σε ένα επεισόδιο εκβιασμού, το οποίο έφερε και τη σύλληψη δύο ανδρών.

Και οι δύο αυτοί άνδρες είχαν μπει στις υπηρεσίες του Πουντόρνο, ο οποίος έβγαζε χρήματα από μια κομπίνα που είχαν στήσει με «καπέλα» στις τιμές των εισιτηρίων, τα οποία πωλούνταν σε άτομα έξω από το γήπεδο. Για αρκετά χρόνια ο συγκεκριμένος άνδρας κυριαρχούσε στο Τορίνο ως επικεφαλής των ultras, όπου και έβγαλε πάνω από 500.000 ευρώ τόσο από αυτήν τη δραστηριότητα με τα εισιτήρια όσο και με τα ναρκωτικά.

Η σύζυγος του Πουντόρνο, η Πατρίτσια Φιορίγιο, κατά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα του Τορίνο, Πάολο Τόσο, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο δούλευε η κομπίνα με τα εισιτήρια. «Η τιμή των εισιτηρίων από τη Γιουβέντους ήταν η κανονική, αλλά το πόσο κέρδος θα έβγαζαν, το ακθόριζαν οι ίδιοι. Ο Αντρέα έπαιρνε στα χέρια του το σύνολο αυτών των εισπράξεων και στη συνέχεια τα μοιραζόταν με τους συνεργούς του».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε από την κατάθεσή της η γυναίκα, η οποία συμμετείχε επίσης στο κόλπο, μπορεί για εκείνη τα χρήματα που έμπαιναν στο πορτοφόλι της από αυτήν την ιστορία «να έφταναν στα 200 ευρώ, αλλά γενικά στο σπίτι έμπαιναν 4 με 5 χιλιάδες ευρώ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.