Συναρπαστική ήταν η αναμέτρηση μεταξύ Βελγίου και Ιαπωνίας για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το Βέλγιο να παίρνει τελικά την πρόκριση για τα προημιτελικά με σκορ 3-2, χάρη σε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες καλές φάσεις, το δεύτερο μέρος ήταν…χορταστικότατο! Το χορό των γκολ άνοιξε στο 48’ ο Χαραγκούτσι, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μέρτενς, και στην επόμενη φάση ο Αζάρ είχε δοκάρι στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει. Όμως όχι μόνο δεν ήρθε η ισοφάριση, αλλά οι Ιάπωνες πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με εξαιρετικό σουτ του Ινούι έξω από την περιοχή!

Μετά το 60’ οι Βέλγοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και στο 69’ μείωσαν με κεφαλιά του Φερτόνχεν, σε ένα γκολ για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ιάπωνας γκολκίπερ Καβασίμα, ενώ στο 74’ ήρθε και η ισοφάριση, και πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά του Φελαϊνί.

Ο «τρελός» ρυθμός του παιχνιδιού συνεχίστηκε, και εκεί που όλα έδειχναν ότι οδεύαμε προς παράταση, οι Βέλγοι βρήκαν τον τρόπο να κάνουν την ολική ανατροπή, με τον Τσαντλί να ολοκληρώνει με κοντινό πλασέ την υποδειγματική αντεπίθεση των «Κόκκινων Διαβόλων» και να στέλνει το Βέλγιο στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία.

Takashi Usami, Gen Shoji, Marouane Fellaini Marouane Fellaini Russia Soccer WCup Belgium Japan