Ένας από τους παίκτες που δεν έχει και μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο Αλέις Βιδάλ. Ο 28χρονος πλάγιος μπακ, που στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε περάσει και ένα… φεγγάρι από τον Πανθρακικό, απασχολεί πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι δύο ισχυρότερες του ιταλικού νότου, Ρόμα και Νάπολι, όπως και τη Σεβίλλη, την ομάδα που τον ανέδειξε, της οποίας τα ηνία έχει αναλάβει ο Βιτσέντσο Μοντέλα.

Ουσιαστικά, όλο το σκηνικό για τον ισπανό πλάγιο αμυντικό περιστρέφεται γύρω από ιταλικό ενδιαφέρον. Η Ρόμα ήταν η πρώτη που εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για τον Βιδάλ, αλλά στη συνέχεια έκαναν «σφήνα» τόσο η ομάδα του πρώην παίκτη και προπονητή της, η Σεβίλλη, όσο και οι Ναπολιτάνοι, σε ένα ιδιότυπο «Derby del Sole».

Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo», όποια από τις ενδιαφερόμενες ομάδες θέλει να αποκτήσει τον Βιδάλ, θα πρέπει να καταβάλει στην Μπαρτσελόνα 10 εκατ. ευρώ, 7 λιγότερα σε σχέση με αυτά που είχε δώσει τον Ιούλιο του 2015 για να τον αποκτήσει από τους Ανδαλουσιανούς.