Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ιωνικός έκανε την τεράστια ανατροπή, επικράτησε του Εργοτέλη με 2-1 και παίρνοντας το πρωτάθλημα της Super League 2 επέστρεψε στην Super League 1 μετά την περίοδο 2006-2007. Παράπονα για τον Φωτιά και από τους Νικαιώτες, αλλά και από τους Κρητικούς.

Απίστευτη εξέλιξη στη Νίκαια και στον αγώνα του Ιωνικού με τον Εργοτέλη. Ένας αγώνας που παιζόταν μια κατηγορία. Οι Νικαιώτες παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στους Κρητικούς, κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή, να πάρουν την σπουδαία νίκη με 2-1 και μαζί την άνοδο στην Super League 1. Οι «κυανόλευκοι» επιστρέφουν στα «μεγάλα σαλόνια» μετά την περίοδο 2006-2007, σε μια ιστορική γι’ αυτούς χρονιά. Μια χρονιά που πριν τα μπαράζ ήταν ιδανική καθώς είχαν καταφέρει να πάρουν μια μεγάλη διαφορά από τους διώχτες τους, στα μπαράζ είχαν κάποια άτυχα αποτελέσματα, αλλά στον «τελικό» με τον Εργοτέλη επικράτησαν και πήραν το πρωτάθλημα της Super League 2 μαζί φυσικά και με την μεγάλη άνοδο.

Από την άλλη οι Ηρακλειώτες προσπάθησαν με την σειρά τους για κάτι καλό, προηγήθηκαν, έδειξαν έτοιμοι να μπουν σφήνα την τελευταία στιγμή και να βρεθούν στα μπαράζ, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν χάνοντας από τον Ιωνικό.

Στα μπαράζ ανόδου η Ξάνθη

Την άμεση επιστροφή της στη Superleague μέσω των μπαράζ θα διεκδικήσει η Ξάνθη σε διπλά ματς με τον Παναιτωλικό, καθώς πήρε την 2η θέση στο πρωτάθλημα της Superleague2 με την νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό (1-0). Το χρυσό γκολ ο Έμπερτ.

Με την πλάτη στον τοίχο έπαιξαν σήμερα (19/5) Ξάνθη και Λεβαδειακός, στο πλαίσιο της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής των play off της Super League 2. Σε ένα ματς χωρίς… αύριο και για τις δύο ομάδες. Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έμειναν «όρθιοι», καθώς το 1-0 που επικράτησαν τους έστειλε στο διπλό μπαράζ με τον Παναιτωλικό, σε αντίθεση με τους Βοιωτούς οι οποίοι ήταν πρώτοι πριν την έναρξη των παιχνιδιών που έριξαν την αυλαία, αλλά «κατρακύλησαν» πλέον 3οι.

Στα πρώτα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και απείλησαν στο 17′ με τον Πολέτο, όμως ο Ιτσο αντέδρασε σωστά. Οι «πράσινοι» έλεγχαν το ματς, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με ένα μεγάλο «αχ», καθώς ο Ντίνας στις καθυστερήσεις σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Στογιάνοβιτς.

Στο δεύτερο μισό ο αγώνας πήρε… φωτιά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Σιατραβάνη, οι φιλοξενούμενοι με τον Μπιανκόνι, ενώ οι δύο ομάδες ζήτησαν και από ένα πέναλτι. Τελικά όλα όλα άλλαξαν στο 75′ όταν ο Θανάσης Παπάζογλου έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Σιατραβάνης με κεφαλιά βρήκε τον Εμπερτ και εκείνος σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή. Σε μία φάση όμως που μπορεί να έχει ξεκινήσει από οφ σάιντ των γηπεδούχων.

Με το 1-0 υπέρ τους οι γηπεδούχοι ήταν στη δυάδα, για μερικά λεπτά (όσο το παιχνίδι της Νίκαιας ήταν ισόπαλο) ήταν και πρωταθλητές, όμως το φινάλε βρήκε τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ νικητές, δεύτερους και πλέον προετοιμάζονται για τα μπαράζ με τον Παναιτωλικό. Στο τέλος κανονικής διάρκειας και των play off οι «μονομάχοι» είχαν 51 και 50 βαθμούς αντίστοιχα, όμως ο Ιωνικός τερμάτισε με 53 και κατέκτησε τον τίτλο και την απευθείας άνοδο.