Ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην ΑΕΛ, την οποία συνέτριψε με 5-1 για να επιστρέψει μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν στο 5′ την πρώτη καλή στιγμή τους με τον Φορτούνη, ο οποίος δεν τελείωσε όπως θα ήθελε τη φάση, για να ανεβάσουν κάπως τον ρυθμό τους μετά το πρώτο 15επτο. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να απειλήσουν στο 18′ με το άστοχο σουτ του Μπρούμα από καλή θέση και να σκοράρουν στο 25′ με την κεφαλιά του Σουντανί (1-0), μετά τη σέντρα του Ραφίνια και την πρώτη κεφαλιά του Ελ Αραμπί.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορούσε να βάλει δεύτερο γκολ με τον Μπρούμα στο 31′ αλλά ο Μπάγις απέκρουσε και το επόμενο δίλεπτο ήταν της ΑΕΛ: Πολύ ωραίο σουτ του Ηλιάδη που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σα στο 32′, κεφαλά του Πινακά από κοντά μετά την εκτέλεση κόρνερ και 1-1 στο 33′. Σκορ που δεν έμεινε για πολύ όμως, αφού στο 40′, μετά το άτσαλο διώιμο του Μιχαήλ, ο Φορτούνης έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί, ο οποίος έκανε το 2-1.

Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο της κατάστασης και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού πρώτα ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τους Μασούρα και Ανδρούτσο να μπαίνουν αντί των Σουντανί και Ραφίνα, έφτασαν και στο τρίτο γκολ. Στο 66′ ο Φορτούνης πάσα στον Μπρούμα και αυτός γύρισε για τον Μασούρα που έγραψε το 3-1, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το τρίποντο.

Από εκεί και πέρα οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους και στο 79′ οι γηπεδούχοι έβαλαν και τέταρτο γκολ, με τον Μπρούμα να φεύγει στην αντεπίθεση, να κουβαλάει την μπάλα και να πλασάρει σωστά τον Μπάγιτς για το 4-1. Σκορ που ανέβηκε κι άλλο στο 88′, δευτερόλεπτα μετά το δοκάρι του Μασούρα, όταν ο Ελ Αραμπί από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Έτσι, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ και είναι ξανά μόνος στην 1η θέση, στο +3 από τον Άρη.

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια (58′ Ανδρούτσος), Σεμέδο (76′ Παπαδόπουλος), Μπα, Χολέμπας, Καμαρά (80′ Κάιπερς), Εμβιλά, Φορτούνης (76′ Σίλβα), Μπρούμα, Σουντανί (58′ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Πλατέλλας (81′ Κοτσιανούλης), Γλυνός, Πινακάς, Χαλάτσης, Μαϊδάνος, Μπέρτος (76′ Γρηγορόπουλος), Γκοτζαμανίδης, Γιουνές (67′ Νούνιτς).