Την απόφαση των ανθρώπων του ολλανδικού ποδοσφαίρου να κατεβάσουν «ρολά» στις εγχώριες διοργανώσεις εκμεταλλεύτηκε η ΚΕΔ/ΕΠΟ, η οποία κατάφερε να κλείσει δύο elite διαιτητές για τους επαναληπτικούς ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το πρώτο χρονικά παιχνίδι της Τετάρτης του Άρη με την ΑΕΚ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:00), θα διευθύνει ο Ντάνι Μακέλι, με βοηθούς τους Μάριο Ντικς και Χέσελ Στέγκστα. Τέταρτος ορίστηκε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, με τον Ολλανδό Γιόακιμ Κάμφιους στο VAR και τον Πολυχρόνη Κωσταρά AVAR.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, στο Καραϊσκάκη (21:30), θα διευθύνει ο Μπιορν Κάιπερς, με βοηθούς τους Σάντερ φαν Ρέκελ, Έρβιν Ζέινστρα. Ο Τάσος Παπαπέτρου ορίστηκε τέταρτος και στο VAR είναι ο επίσης Ολλανδός Πολ φαν Μπέκελ και ο Ιορδάνης Απτόσογλου AVAR.

Ο Μακέλι αυτήν τη σεζόν έχει διευθύνει κάποια σπουδαία παιχνίδια όπως το Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3, Σάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ 0-2, Ντόρτμουντ – Ίντερ 3-2, Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 2-3, Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους 2-2 και Γιουνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας 2-2.

Επίσης, εκτός από το ματς του Ουμπιακού με την Μπάγερν, για τους ομίλους του Champions League 2019-20, είχε σφυρίξει τα εξής ματς ελληνικών ομάδων: Ριέκα – Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός – Μπεσίκτας 1-1, Ολυμπιακός – Ντνίπρο 2-2, Μίντιλαντ – Παναθηναϊκός 1-2 και Αστέρας Τρίπολης – Παρτιζάν 2-0.

Όσον αφορά τον Κάιπερς είχε διευθύνει -μεταξύ άλλων- τα εξής σημαντικά παιχνίδια της σεζόν: Μπενφίκα – Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-3 (Europa League), Ίντερ  -Μπαρτσελόνα 2-2, Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου 0-6, Λυών – Μπενφίκα 3-1 και Σλάβια Πράγας – Ντόρτμουντ 0-2. Όσον αφορά αγώνες ελληνικών ομάδων, είχε σφυρίξει στα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός 3-0, Σάλκε – Ολυμπιακός 1-0 και ΠΑΟΚ – Σάλκε 2-3.