Με την απόκτηση του Σέρχιο Αραούχο η ΑΕΚ δεν ζεσταίνει απλά τον κόσμο της αλλά αρχίζει να δουλεύει και για το μέλλον της.

Είναι από τους ξένους παίκτες που αγαπήθηκαν πάρα πολύ από τους Ενωσίτες. Όχι μόνο επειδή παραδοσιακά ο κόσμος της ΑΕΚ έχει την τάση να δένεται με τους επιθετικούς, αλλά κι επειδή ήταν ο φορ του πρωταθλήματος του 2018 και αυτός που καθάριζε τα ντέρμπι. Και συνήθως το έκανε με γκολάρες. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, πρωτάθλημα, κύπελλο, ο Αραούχο έκανε τα μαγικά του και τρέλαινε την «κιτρινόμαυρη» εξέδρα, η οποία ήθελε την παραμονή του το καλοκαίρι του ’18.

Αυτό, τελικά, δεν κατέστη εφικτό, παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ, αλλά τελικά ήταν γραφτό να… ξανασυναντηθούν οι δύο πλευρές. Πριν τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις, βέβαια, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα λένε, αλλά η συμφωνία είναι δεδομένη τόσο με τον Αργεντίνο άσο που έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα όσο και με την Λας Πάλμας και δεν «σπάει». Ο Αραούχο, λοιπόν, επιστρέφει στην Ένωση και αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το τώρα αλλά και για το μετά.

Τι εννοούμε; Ότι η επιστροφή του Σέρχιο, μπορεί να οδηγήσει… αναίμακτα στην αποχώρηση κάποιου άλλου. Ο διοικητικός ηγέτης των «κιτρινόμαυρων», άλλωστε, έχει κάνει σαφές πολλές φορές ότι η ΠΑΕ θα μάθει να ζει από τα έσοδα της για να μην έχει ποτέ ξανά τα προβλήματα του παρελθόντος και αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα δοθούν 3 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο για την αφορά του Αραούχο, θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι θα υπάρξει και μια καλή πώληση.

Για τον κόσμο βέβαια, ο οποίος ως οπαδός θέλει απλά να… φαντασιώνεται χωρίς να τον απασχολούν τα οικονομικά, μια τριάδα Αραούχο – Λιβάια – Ολιβέιρα είναι ονειρική και -αν δεν συμβεί κάτι το τελευταίο 24ωρο της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου- θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν σε δράση ως το τέλος της σεζόν. Από εκεί και έπειτα, όμως, μάλλον θα πρέπει να αναμένεται η αποχώρηση κάποιου εκ των άλλων δύο.

Λιβάια ή Ολιβέιρα;

Δεν είναι κρυφό ότι στην ΑΕΚ έχουν εκνευριστεί αρκετές φορές με την συμπεριφορά του Κροάτη, για παράδειγμα. Ο Μάρκο Λιβάια ξέρει πολλή μπάλα και όταν είναι ορεξάτος κάνει… πλάκα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά έχει και την άσχημη πλευρά του. Και για τον Ίλια Ίβιτς το να υπάρχει αρμονία στα αποδυτήρια και πειθαρχεία είναι το Α και το Ω.

Το ιδανικό για την Ένωση, όμως, θα ήταν η πρόταση που θα της έρθει, να είναι για τον έτερο επιθετικό, τον Νέλσον Ολιβέιρα. Γιατί; Επειδή εκεί μπορεί να ανοίξει η πόρτα του Ζόρζε Μέντες. Οι μάνατζερ είναι ένα… είδος που δεν αρέσει στον Μελισσανίδη, αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς καταλαβαίνει κι αυτός ότι στο 2020 είναι απαραίτητο για όποια ομάδα θέλει να «μεγαλώσει», να τα έχει καλά με τους μεγάλους ατζέντηδες. Και ο Μέντες είναι το πιο βαρύ όνομα, είναι ο μάνατζερ που μπορεί να κάνει πραγματικότητα οποιοδήποτε deal.

Το ενδιαφέρον της Γουλβς για τον Ολιβέιρα, για παράδειγμα, που έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, έχει τη σφραγίδα του. Όπως την έχει και η μεταγραφή του Μπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να βάζει δεκάδες εκατ. ευρώ στο ταμείο της. Και τα πορτογαλικά ΜΜΕ, παράλληλα, γράφουν για ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ για τον Ολιβέιρα.

Μπορεί να γίνει κάτι άμεσα; Πιθανό, αν και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ. Ακόμη κι αν δεν αλλάξει κάτι τώρα όμως, για το καλοκαίρι θα πρέπει να θεωρείται αρκετά πιθανό ότι στην ΑΕΚ θα φτάσει πολύ καλή πρόταση για κάποιον επιθετικό της. Και με τον Αραούχο να γίνεται οριστικά «κιτρινόμαυρος» για 3 εκατ. ευρώ, στην ΠΑΕ μάλλον δε θα έχουν πρόβλημα, αγωνιστικά ή επικοινωνιακά, να προχωρήσουν σε μια καλή πώληση.

Και το καλύτερο για την Ένωση, θα είναι αυτή η πώληση να φέρει τη σφραγίδα του Ζόρζε Μέντες, ανοίγοντας έτσι τη μεγαλύτερη πόρτα που μπορούν να ανοίξουν στον κόσμο των μάνατζερ.