Το VAR έρχεται πλέον και στην ποδοσφαιρική ζωή της Ελλάδας, κάνοντας ντεμπούτο από τον επικείμενο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το Σάββατο (11/05, 20:30), στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Η σύμβαση για τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας υπογράφηκε σήμερα και έτσι το λαοφιλέστερο άθλημα στη χώρα περνά σε νέα εποχή και… με τη βούλα.

Η σύμβαση έχει όνομα «Ψηφιακό Μετασχηματισμό Ελληνικού Ποδοσφαίρου με Σύγχρονα Μέσα» και οι υπογραφές με τις δύο αναδόχους εταιρίες που θα συνεργαστούν για την εγκατάσταση και χρήση του Video Assistant Referee, για τα επόμενα πέντε χρόνια, έπεσαν στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράπτης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INDIGITAL, Κώστας Ρούπτσος, καθώς και ο νόμιμος εκπρόσωπος – διαχειριστής της MEDIA LUSO, Φρανσίσκο Ντε Λα Φουέντε Ρουθ.

«Είναι μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι η ημέρα στην οποία αφήνουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις σκιές που βάρυναν για χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και προχωράμε μέσω της νέας ψηφιακής πολιτικής σε μια νέα εποχή. Μία νέα εποχή, που όσο κι αν θέλουν κάποιοι να επαναφέρουν την ατζέντα στη μιζέρια, να επιβάλουν την ατζέντα του παρελθόντος, δεν θα το επιτρέψουμε. Προχωράμε μπροστά και το VAR αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα μας, όχι το μοναδικό… το πρώτο σίγουρα», είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Βασιλειάδης.

Από τη πλευρά του, ο κ. Παππάς τόνισε: «Παρουσιάζουμε σήμερα ένα έργο που θα βοηθήσει το πιο λαοφιλές σπορ να γίνει ακόμη ομορφότερο, θα βοηθήσει να ασχολούνται οι θεατές περισσότερο με το θέαμα παρά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Είναι ένα πρώτο βήμα για τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να βελτιωθεί ως θέαμα και ως τρόπος αναψυχής. Η εθνική ψηφιακή στρατηγική είναι μία συμπαγής στρατηγική, η οποία φροντίζει να διαχέονται νέες τεχνολογίες στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία με τρόπο δίκαιο».

«To Video Assistant Referee θα βοηθήσει το πιο λαοφιλές άθλημα να γίνει ακόμη πιο όμορφο, θα βοηθήσει τον Έλληνα φίλαθλο να ασχολείται λιγότερο με τις αποφάσεις του διαιτητή και περισσότερο με το θέαμα. Είναι ένα έργο που αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου του μετασχηματισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ένα πρώτο δείγμα», σημείωσε με τη σειρά του ο κ. Γραμμένος.