Από την ημέρα που ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αποχώρησε για τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Ιτιχάντ, ο Τσούμπα Άκπομ βρήκε τον χρόνο του, τον χώρο του και τον ρόλο του στα βασικά πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου και είναι το νέο «καυτό» όνομα του ΠΑΟΚ, που τον οδηγεί στον τίτλο πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια. Ο Άγγλος επιθετικός μίλησε στην «Irish Mirror», όπου -μεταξύ άλλων- μίλησε και για το πώς βιώνουν οι Έλληνες το ποδόσφαιρο, παρομοιάζοντας το δημοφιλές άθλημα με θρησκεία.

«Όταν αρχίζεις να παίζεις τα πάντα γίνονται καλύτερα. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν από τα μεγαλύτερα της καριέρας μου. Εδώ, είναι κάτι περισσότερο από ποδόσφαιρο. Είναι κάτι σαν θρησκεία και είναι η πρώτη φορά που έχω νιώσει αυτό το συναίσθημα μπαίνοντας στο παιχνίδι. Ο κόσμος μας περίμενε για χρόνια αυτό το παιχνίδι. Επιτέλους, ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από τον Ολυμπιακό. Ήταν υπέροχο που σκόραρα κι έκανα χαρούμενους τους πάντες. Πήγα να φάω στην πόλη και όπου πήγαινα, με σταματούσαν άνθρωποι για να με ευχαριστήσουν. Τους έδωσα πολύ χαρά κι έκλαιγαν», είπε αρχικά ο επιθετικός του «δικεφάλου».

Στη συνέχεια ο Άκπομ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της κατάκτησης του πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ, μετά από 34 χρόνια. «Στην πρώτη μου σεζόν, να γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι κάτι τρελό, κάτι υπέροχο. Απλά προσπαθώ να είμαι μέρος της ιστορίας. Είμαστε στο σωστό δρόμο και αν μπορούμε να το κερδίζουμε, θα είναι κάτι τεράστιο. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά και για ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης», τόνισε.

Όσο για το κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε: «Είναι τρελό. Υπάρχει πολλή πίεση. Αλλά, μπορείς να κάνεις ένα πράγματα από τα δύο. Να κρυφτείς ή να εμφανιστείς και να τη χρησιμοποιήσεις ως κίνητρο. Σκέφτομαι “ουάου υπάρχουν 30.000 άνθρωποι που με βλέπουν να κάνω αυτό που μπορώ καλύτερα”. Είναι κάτι τέλειο. Την πρώτη φορά που βγήκα στο γήπεδο, άκουσα ένα πυροτέχνημα να φεύγει από την κερκίδα και πήδηξα από τον φόβο μου. Δεν ήμουν συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο στην Αγγλία».

«Ήμουν στην ίδια κατάσταση δύο φορές, όταν ήμασταν κοντά στα πλέι οφ ή στην άνοδο, με τη Χάλ και τη Μπράιτον και ξέρω το συναίσθημα. Πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις όλη τη σεζόν και τα παιχνίδια απλά θα… πετάξουν. Και προτού το αντιληφθείς, θα έχει τελειώσει», είπε καταληκτικά ο Άκπομ.