Αναγκαίο κρίνεται στην ΑΕΚ να ανέβουν οι στροφές στον μεταγραφικό σχεδιασμό, καθώς έμεινε ένας μήνας μέχρι την περίοδο του Ιανουαρίου, εκεί όπου η ενίσχυση κρίνεται επιβεβλημένη. Άλλωστε, το γεγονός ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες των Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλου, του δένει ακόμη περισσότερο τα χέρια.

Μια από τις κινήσεις που θα ολοκληρωθούν ακόμη και τις επόμενες ώρες, αφορά έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται ήδη στο ρόστερ της ομάδας, αλλά αγωνίζεται ως δανεικός, με οψιόν αγοράς. Ο λόγος για τον Μάριο Οικονόμου, για τον οποίο υπάρχει ικανοποίηση από τις εμφανίσεις του και ήδη ξεκίνησαν οι επαφές με την Μπολόνια για να γίνει μόνιμο μέλος του «κιτρινόμαυρου» έμψυχου δυναμικού.

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, απομένουν λεπτομέρειες για την οριστική συμφωνία, με την Ένωση να καταβάλει στους Ιταλούς ένα ποσό λίγο πιο κάτω από το 1 εκατ. ευρώ, το οποίο οριοθετούσε τη ρήτρα αγοράς του Γιαννιώτη στόπερ. Η… έκπτωση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα καταβληθούν άμεσα χρήματα και όχι το καλοκαίρι, όταν είναι η καταληκτική ενεργοποίηση της ρήτρας. Ο ίδιος ο παίκτης έχει υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ

Παράλληλα, στον «δικέφαλο» θα πρέπει να τρέξουν άμεσα και το θέμα του χαφ, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη για απόκτηση ποδοσφαιριστή σε αυτήν τη θέση, λόγω και του ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και πρόταση για τον Σιμόες, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται.

Οι επιτελείς της ομάδας θέλουν να έχουν τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέμα, προκειμένου όποιος αποκτηθεί να είναι στη διάθεση του προπονητή, σχεδόν αμέσως με την έλευση του νέου έτους.