Η ΑΕΚ πήγε στη Λάρισα με στόχο τη νίκη που θα της επέτρεπε να κάνει Σαββατόβραδο ως πρωτοπόρος. Και όντως, αυτήν τη στιγμή είναι στην πρώτη θέση, αλλά με το 0-0 στο «AEL FC Arena» κινδυνεύει να βρεθεί στο -3 από τον Ολυμπιακό, λίγο πριν πάει στο Καραϊσκάκη για Κύπελλο και πρωτάθλημα. Πολλά φάουλ, κάκιστος αγωνιστικός χώρος και κακή διαιτησία από τον Σκουλά και τους βοηθούς του, οι οποίοι προκάλεσαν αρκετά νεύρα στους παίκτες της Ένωσης.

Έψαχνε το γκολ η Ένωση, το «μηδέν η ΑΕΛ

Η φιλοξενούμενη, όπως αναμενόταν, πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, απέναντι σε μια Λάρισα με αμυντική διάθεση. Οι Θεσσαλοί, βασικά, ήταν όλοι πίσω από την μπάλα συνεχώς, με συνέπεια να είναι αρκετά δύσκολο για την Ένωση να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και να φτάσει στο γκολ, το οποίο θα απλοποιούσε αρκετά τα πράγματα για τη συνέχεια. Τελικά, αυτά ήταν δύσκολα για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι από ένα σημείο κι έπειτα έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τον εκνευρισμό που τους προκαλούσαν τα συνεχόμενα φάουλ των παικτών του Ηλία Φυντάνη. Μέσα σε όλα αυτά, συν τον κακό αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε τους παίκτες στο να δώσουν όπως θέλουν την πάσα ή να κάνουν κοντρόλ, μάλλον δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι το ματς δεν είχε ρυθμό και μεγάλες φάσεις, με την ΑΕΚ να γίνεται ουσιαστικά για πρώτη φορά απειλητική στο 34′ με το καλό σουτ του Μπακασέτα μετά το κατέβασμα του Λιβάγια. Οι δυο τους θα συνεργάζονταν και λίγα λεπτά μετά (42′) αλλά με αντιστροφή ρόλων, για να κόψει ο Γκόλιας το πλασέ του Κροάτη και βασικά να κλειδώσει το 0-0 του πρώτου μέρους.

Ίδια εικόνα, κανένα γκολ…

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η ΑΕΛ έδωσε την εντύπωση ότι θα βγει λίγο πιο μπροστά, ψάχνοντας κάτι καλό επιθετικά, αλλά γρήγορα επανήλθε στα στάνταρντ της. Οι «βυσσινί» ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας και έκαναν ακριβώς ό,τι και στο πρώτο μέρος, απέναντι σε μια ΑΕΚ που επίσης έκανε ό,τι και στο πρώτο μέρος. Κατοχή της μπάλας, δηλαδή, προσπάθειες είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα, πίεση, λάθη και όχι ευκαιρίες… Αν σε αυτά προστεθούν και τα νεύρα που προκάλεσαν κάποιες υποδείξεις ή μη υποδείξεις του διαιτητή και των βοηθών του, όπως για παράδειγμα το μη οφσάιντ στον Λιβάγια στο 64′ ή ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Κροάτη στο 73′, έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Χιμένεθ. Η είσοδος των Μασούντ (έψαξε τις μπαλιές για να δώσει την λύση) και Κλωναρίδη μάλλον δεν άλλαξε ιδιαίτερα την εικόνα της Ένωσης, με το ματς να ολοκληρώνεται όπως κύλησε σε όλη τη διάρκειά του. Στην επίθεση η ΑΕΚ, στην άμυνα η ΑΕΛ, στο… οπουδήποτε εκτός από τα δίχτυα οι όποιες (λίγες είναι η αλήθεια) προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων», με συνέπεια στον θεσσαλικό κάμπο να χαθούν δύο πολύτιμοι βαθμοί για τον «δικέφαλο». ΑΕΛ (Ηλ. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Ουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (53′ Μασούρας), Ναζλίδης (93′ Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν (86′ Χούμπτσεφ). ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κονέ, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (68′ Μασούντ), Λιβάια (76′ Κλωναρίδης), Μπακασέτας (90′ Γιακουμάκης), Αραούχο. Πηγή: gazzetta.gr