Ο θρυλικός παλαίμαχος σέντερ Σακίλ ‘Ο Νιλ έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Cosmote TV, αποθεώνοντας ακόμα μία φορά τον Έλληνα σταρ του Μιλγουόκι, Γιάννη Αντετοκούνμπο και λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Greek Freak θα μπορούσε να σταθεί στη δική του εποχή στο ΝΒΑ. Ο θρυλικός παίκτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσκεψή του στην Ελλάδα και την γκάφα του, όταν ερωτήθηκε για τον Παρθενώνα. Όπως είπε, ανυπομονεί να έρθει ξανά στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο «Σακ», φιλοξενούμενος στην Cosmote TV, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει: «Τον διαφοροποιεί το ότι παίζει δυνατά συνεχώς και με τον σωστό τρόπο. Όταν είσαι φίλαθλος, αυτό πρέπει να το σέβεσαι περισσότερο από οτιδήποτε. Δεν παίρνει ρεπό, δεν είναι αλαζονικός παίκτης, παίρνει φάουλ χωρίς να παραπονιέται, δουλεύει για την επόμενη φάση. Πρέπει να το σέβεται κανείς αυτό» σημείωσε και πρόσθεσε πως στη δική του εποχή, θα είχε κάποια επίδραση αλλά τα δεδομένα είναι διαφορετικά. «Εξαρτάται από την ομάδα στην οποία αγωνίζεσαι» επισήμανε και εξήγησε: «Στην εποχή μου δεν τους άρεσε να βλέπουν εμάς τους παίκτες με ύψος πάνω από 2.10 μ. να παίρνουμε την μπάλα και να κινούμαστε στο παρκέ με αυτήν. Θα πήγαινε μια χαρά γιατί είναι στεγνός, δυνατός και τρέχει γρήγορα. Για να απαντήσω, λοιπόν στην ερώτηση, θα τα κατάφερνε στην εποχή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αναφορικά με το ελληνικό παρατσούκλι του «Μεγάλος Αριστοτέλης» ο Σακίλ είπε: Ο Αριστοτέλης για μένα ήταν πιθανότατα ο Dr. J, Τζούλιους Έρβιγκ. Τον παρακολουθούσα και μετά από αυτό ήταν ο Μάτζικ Τζόνσον. «Τους έβλεπα και ήθελα να γίνω σαν αυτούς» πρόσθεσε.

Ο κορυφαίος παίχτης αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στην Αθήνα πριν κάποια χρόνια: «Θυμάμαι ότι έγινα ρεζίλι όταν με ρώτησαν για τον Παρθενώνα και απάντησα πως δεν έχω πάει σε αυτό το κλαμπ! Δεν ήμουν διαβασμένος και μάλιστα υπήρξε ένα εκτενές άρθρο που έγραφε πως δεν ξέρω την ελληνική ιστορία. Την ξέρω τώρα και ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα» είπε.