Η Λίβερπουλ έχει αρνηθεί ως τώρα κάθε πρόταση που κατατέθηκε από την Αλ Ιτιχάντ για τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ξεκαθαρίζοντας πως ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ και ηγέτης της ομάδας της «…δεν είναι προς πώληση».

Τα ΜΜΕ από τη Σαουδική Αραβία, όμως, ανέφεραν τη Δευτέρα (4/9) πως μέσα στις επόμενες ώρες ο σύλλογος θα κάνει μία τελική πρόταση άνω των 200 εκατ. ευρώ, σε μία τελευταία προσπάθεια να αλλάξει τη γνώμη των «κόκκινων», χωρίς να έχει πλέον πολύ διαθέσιμο χρόνο, καθώς την Πέμπτη (7/9) κλείνει το μεταγραφικό «παράθυρο» στη Σαουδική Αραβία.

Κι αυτή η πρόταση έφτασε στα γραφεία της Λίβερπουλ σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Sun», που σημειώνει πως φτάνει στα 251,5 εκατ. ευρώ. Αν η Λίβερπουλ την αποδεχθεί ο Σαλάχ θα γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Η κατάσταση παραμένει ως έχει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. Δεν μπορούμε να τον πουλήσουμε. Δεν έχω κάτι άλλο να πω», ήταν το τελευταίο σχόλιο του Γιούργκεν Κλοπ όταν ρωτήθηκε για τις προτάσεις των Αράβων για τον Σαλάχ, δείχνοντας πως για τον ίδιο το όλο θέμα έχει τελειώσει… Βέβαια, ο Γερμανός τεχνικός φέρεται να είχε ενοχληθεί με τον Αιγύπτιο επιθετικό καθώς εκείνος είχε πει το «ναι» στην προσφορά της Αλ Ιτιχάντ που ξεπερνούσε τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως και θα τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, πάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Την περσινή σεζόν ο Σαλάχ μέτρησε σε 51 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, 30 γκολ και 16 ασίστ. Στην τρέχουσα, ο 31χρονος φορ έχει ήδη δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ σε τέσσερις αγωνιστικές της Premier League.

«Τρέμει» η Ευρώπη

Στο μεταξύ, σε κοινή τους δήλωση η ομοσπονδία και η Pro League της Σαουδικής Αραβίας, έκαναν γνωστό ότι η μεταγραφική αγορά δεν κλείνει στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό, αλλά την ερχόμενη Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

«Όπως ανακοινώθηκε στους συλλόγους στη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή 30 Ιουνίου, το καλοκαιρινό μητρώο μεταγραφών για παίκτες στη Saudi Pro League κλείνει την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου», ανέφεραν ομοσπονδία και λίγκα. Βέβαια, αυτό δεν καθησυχάζει τους ευρωπαϊκούς συλλόγους που περιμένουν πως ο «πυρετός» για μεταγραφές θα εκτοξευθεί και θα πέσουν στο… τραπέζι πολλά εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να γίνουν κινήσεις εντυπωσιασμού της τελευταίας στιγμής.

Η σύγχυση σχετίζεται με την ημερομηνία που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της FIFA, κακώς, η 20η Σεπτεμβρίου. Αυτό συμβαίνει γιατί η FIFA δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των κατηγοριών και, στη Σαουδική Αραβία, στην πρώτη κατηγορία η ημερομηνία είναι η 7η, αλλά στις χαμηλότερες κατηγορίες είναι μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου.