Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (3/9) τη Λαμία για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις καθιερωμένες δηλώσεις στην COSMOTE TV, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Έλληνες παίκτες της ομάδας και στο πόσο σημαντικοί είναι.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των Ερυθρόλευκων…

Για το αν περίμενε ο Ολυμπιακός να παίζει τόσο καλά τόσο σύντομα: «Σας ευχαριστώ πολύ. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Να έχουμε μια ταυτότητα στο παιχνίδι μας και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πάντα αυτή είναι η πρόθεση μας, αλλά φυσικά παίζει και ο αντίπαλος που προσπαθεί να σου βάλει εμπόδια και δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουμε αυτό για το οποίο έχουμε δουλέψει.

Καταφέραμε στα τελευταία παιχνίδια να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να πετύχουμε τους στόχους μας, ωστόσο πρέπει σίγουρα να συνεχίσουμε την δουλειά για να βελτιωθούμε περισσότερο. Πάντα ο αντίπαλος θα μας βάζει διαφορετικές δυσκολίες και εμείς θα πρέπει να βρούμε κι άλλους τρόπους για να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι. Επίσης πρέπει να βελτιώσουμε την ατομική απόδοση του κάθε παίκτη, να διορθώσουμε γενικώς πολλά πράγματα, όμως ο στόχος μας θα είναι πάντα ο ίδιος. Να παίζουμε με μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Είμαστε ικανοποιημένοι που το δείχνουμε μέχρι τώρα αλλά πρέπει να επιμείνουμε στην βελτίωση του παιχνιδιού μας».

Για το ματς με την Λαμία: «Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκουραστούμε και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται όλοι οι παίκτες μας. Στη συνέχεια θα επιλέξουμε τους παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση για να μπορέσουν να αποδώσουν αυτό που θέλουμε, σύμφωνα πάντα με την ταυτότητα που θέλουμε να έχουμε σε όλα τα παιχνίδια. Ο στόχος μας και η πρόθεση μας είναι πάντα τα ίδια. Θέλουμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Θα επιλέξουμε τους παίκτες που θα είναι πιο έτοιμοι για να υπηρετήσουν αυτά τα θέλω.

Πρέπει επίσης να έχουμε στο μυαλό μας πως το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Ο αντίπαλος είναι δυνατός και έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα με 4 βαθμούς μέχρι τώρα. Έχουν καλούς ποδοσφαιριστές και πάντα δυσκολεύουν τους αντιπάλους τους. Θα χρειαστεί να είμαστε συγκεντρωμένοι, σίγουροι και να υπηρετήσουμε την ταυτότητα που θέλουμε.

Πάντα είναι, αλλά αυτή τη φορά θα είναι ακόμα πιο σημαντική η παρουσία του κόσμου μας και η βοήθεια που θα μας δώσει από την κερκίδα. Οι παίκτες μου είναι χαρούμενοι για την πρόκριση, αλλά είναι και εξαντλημένοι καθώς έχουν ξοδέψει πολλή ενέργεια στα τελευταία παιχνίδι. Συμμετέχουν σε μια διαδικασία πολύ απαιτητική και η ενέργεια που μας δίνει ο κόσμος είναι πάρα πολύ σημαντική, ίσως ακόμα και το κλειδί του αγώνα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στον σωστό δρόμο».

Για τους Έλληνες παίκτες της ομάδας και την εμπιστοσύνη που τους δείχνει: «Είμαστε μια ελληνική ομάδα και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μια ελληνική ομάδα και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι πολύ σημαντικοί για μας. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχωρίζουμε και να μην διαφοροποιούμε τους ποδοσφαιριστές ανάλογα με την εθνικότητα τους. Θέλουμε να είμαστε ένα σύνολο με συγκεκριμένη ιδιοσυγκρασία ανεξαρτήτως από πού κατάγεται ο καθένας.

Όλοι οι παίκτες πρέπει να μοιράζονται την ίδια ταυτότητα και την ίδια φιλοσοφία που θέλουμε να έχουμε στο παιχνίδι μας. Είναι σημαντικό που οι παίκτες μας αποδίδουν πολύ καλά, βρίσκονται σε μια καλή στιγμή, όμως μέσα στην σεζόν δεν θα συμβαίνει πάντα αυτό. Κάποιες φορές κάποιοι παίκτες θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και κάποιοι όχι. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ένα σύνολο που θα στηρίζει ο ένας τον άλλον».