Το γκολ του Τζο Κόουλ στις καθυστερήσεις λύτρωσε Λίβερπουλ και Χόγκτσον, με τους κόκκινους να κερδίζουν 2-1 την Μπόλτον! Αχώριστο στην κορυφή παραμένει το Μάντσεστερ, καθώς Γιουνάιτεντ και Σίτι συνέχισαν με νίκες. Τρεις «κανονιές» στο Μπέρμιγχαμ.

Μετά τη μεσημεριανή εκτός έδρας νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Γουέστ Μπρομ, ακολούθησαν έξι «άσοι» στα ισάριθμα απογευματινά ματς της πρωτοχρονιάτικης αγωνιστικής! Από αυτούς ξεχώρισε η επικράτηση της Λίβερπουλ επί της Μπόλτον, με γκολ του Τζο Κόουλ στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Ντέιβις στο 43′ και όλα έδειχναν πως το Άνφιλντ και ο Χόγκτσον θα ζούσαν εκ νέου πολύ δύσκολες στιγμές.

Το γκολ του Τόρες σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έφερε την ανακούφιση, όμως η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή. Τελικά, χρειάστηκε να φτάσει το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τζο Κόουλ με κοντινή προβολή (οι παίκτες της Μπόλτον διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ), έγραψε το 2-1 και έφερε τη λύτρωση στο Ανφιλντ, με τον Χόγκτσον να αποχωρεί για τα αποδυτήρια ανακουφισμένος, αφού πιθανή νέα γκέλα θα τον καθιστούσε σίγουρο για απόλυση. Έπαιξε ως αλλαγή ο Κυργιάκος που μπήκε στο 89′ στη θέση του Άγκερ.

Ποδαρικό με κεφαλιές!

Με δύο κεφαλιές των Ρούνεϊ και Τσικαρίτο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε 2-1 στο «Χόθορνς» τη Γουέστ Μπρομ και έκανε το καλύτερο ποδαρικό στο 2011!

Οι παίκτες του Φέργκιουσον μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο δεύτερο λεπτό άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Ρούνεϊ. Η Γουέστ Μπρομ αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε σε 1-1 με καταπληκτικό σουτ του Μόρισον στο 14′, ενώ στη συνέχεια είχε τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθώντας και για δεύτερο γκολ. Θα μπορούσε να το είχε πετύχει αν ο Φόι έδινε το πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Ντόρανς σε ανατροπή του Νέβιλ, ο οποίος κάλλιστα θα έπρεπε να δει και την κόκκινη κάρτα.

Τελικά, οι γηπεδούχοι πήραν το πέναλτι που… δικαιούνταν, όταν στο 60′ ο Φέρντιναντ ανέτρεψε τον Τόμας. Ωστόσο, ο Οντεμβίγκι έστειλε την μπάλα άουτ, στο σημείο που κρίθηκε κατά πολύ ο αγώνας. Η Μάντσεστερ ξύπνησε, ανέβασε στροφές και έφτασε στο 2-1, όταν η χρυσή αλλαγή, ο Τσικαρίτο, έστειλε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή την μπάλα στα δίχτυα του Κάρσον. Το αποτέλεσμα έμεινε μέχρι τέλους και η Γιουνάιτεντ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και τις πρώτες μέρες του 2011.

Δύσκολα η Σίτι

Στα άλλα παιχνίδια, η Σίτι επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Μπλάκπουλ με γκολ του Τζόνσον στο 34′. Οι «πολίτες» παραλίγο να πληρώσουν την κακή μέρα του Τέβες, ο οποίος έχασε πέναλτι, σπατάλησε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες και δεν έδινε πάσα ούτε… από το αριστερό στο δεξί. Οι νεοφώτιστοι πίεσαν πολύ προς το τέλος, είχαν τις καλές στιγμές τους, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι καλό από το Μάντσεστερ και έτσι η ομάδα του Μαντσίνι διατηρείται στην κορυφή μαζί με τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ.

Κανονιές στο Μπέρμιγχαμ

Την περασμένη Τρίτη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γκέλαρε στο «Σεντ Άντριους», όμως η Αρσεναλ αποδείχτηκε πιο διαβασμένη και πήρε το τρίποντο κόντρα στην Μπέρμιγχαμ επικρατώντας με 3-0. Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση φάουλ του Φαν Πέρσι στο 13′ (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την παράβαση), όμως στη συνέχεια θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί την ισοφάριση καθώς η Μπέρμιγχαμ είχε δύο-τρεις πολύ σπουδαίες ευκαιρίες τις οποίες σπατάλησε. Στο δεύτερο μέρος, το σουτ του Νασρί από το ύψος της περιοχής κατέληξε στα δίχτυα και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Αρσεναλ, ενώ το τελικό 3-0 έγινε στο 66′, όταν ο Φάμπρεγας έκανε το σουτ, ο Φόστερ απέκρουσε αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυντικών του, με τελευταίο τον Τζόνσον που την έστειλε άθελα του στο τέρμα της ομάδας του.

Με 1-0 κέρδισε η Τότεναμ τη Φούλαμ στο λονδρέζικο ντέρμπι, ενώ Στόουκ, Σάντερλαντ και Γουέστ Χαμ έκαναν ποδαρικό με σχετικά άνετες νίκες στα γήπεδά τους.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

Σάββατο (01/01)
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (14’Μόρισον – 2′ Ρούνεϊ, 75′ Τσικαρίτο)
Γουέστ Χαμ-Γουλβς 2-0 (51′ αυτ. Ζούμπαρ, 79′ Σίαρς)
Λίβερπουλ-Μπόλτον 2-1 (49′ Τόρες. 92′ Κόουλ – 43′ Ντέιβις)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπλάκπουλ 1-0 (34′ Τζόνσον)
Σάντερλαντ-Μπλάκμπερν 3-0 (11′ Ουέλμπεκ, 19′ Μπεντ, 89′ Γκίαν)
Στόουκ-Έβερτον 2-0 (23′ Τζόουνς, 69′ αυτ. Τζαγκιέλγκα)
Τότεναμ-Φούλαμ 1-0 (42′ Μπέιλ)
Μπέρμιγχαμ-Άρσεναλ 0-3 (13′ Φαν Πέρσι, 58′ Νασρί, 66′ αυτ. Τζόνσον)

Κυριακή (02/01)
Τσέλσι-Άστον Βίλα
Γουίγκαν-Νιούκαστλ

Η βαθμολογία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 41 (19 αγώνες)
Μάντσεστερ Σίτι 41 (21 αγώνες)
Αρσεναλ 39 (20 αγώνες)
Τότεναμ 36 (20 αγώνες)
Τσέλσι 34 (19 αγώνες)
Σάντερλαντ 30 (21 αγώνες)
Μπόλτον 29 (21 αγώνες)
Στόουκ 27 (20 αγώνες)
Λίβερπουλ 25 (19 αγώνες)
Μπλάκπουλ 25 (18 αγώνες)
Μπλάκμπερν 25 (21 αγώνες)
Εβερτον 22 (20 αγώνες)
Νιούκαστλ 22 (19 αγώνες)
Γουέστ Μπρομ 22 (20 αγώνες)
Γουίγκαν 20 (19 αγώνες)
Άστον Βίλα 20 (19 αγώνες)
Γουέστ Χαμ 20 (21 αγώνες)
Μπέρμιγχαμ 19 (19 αγώνες)
Φούλαμ 19 (20 αγώνες)
Γουλβς 18 (20 αγώνες

Πηγή: gazzetta.gr