Ένα ακόμη βήμα προς τους ομίλους του Europa Conference League έκανε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχθηκε τη Χάιντουκ στη ρεβάνς του 0-0 στο Σπλιτ, άνοιξε το σκορ νωρίς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ και πέτυχε άλλα δύο γκολ στο β’ μέρος με τον Ζίβκοβιτς, επικρατώντας τελικά με 3-0 και έχοντας πλέον μπροστά του τη Χαρτς στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν διάθεση να πιέσουν ψηλά και τους Κροάτες να γίνονται επικίνδυνοι στο 9′ με τον Λιβάγια, τον οποίο σταμάτησε με εξαιρετική προβολή ο Κουλιεράκης. Και αμέσως μετά, ήρθε και το γκολ για τον δικέφαλο του βορρά: Στο 11′ ο Κωνσταντέλιας ανατράπηκε από τον Οφόε, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Σβαμπ εκτέλεσε στο 12′ και έκανε το 1-0.

Αυτό ήταν σκορ πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ και στο 21′ θα μπορούσε να μεγαλώσει το προβάδισμά του αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την προβολή του Κουλιεράκη, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει προβλήματα ανασταλτικά. Προβλήματα που έδιναν τη δυνατότητα στη Χάιντουκ να γίνεται επικίνδυνη.

Οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν και πατούσαν στην περιοχή του Κοτάρσκι ψάχνοντας την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρουν να αξιοποιήσουν καμία από τις φάσεις που δημιούργησαν μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου πάντως και συγκεκριμένα στο 52′ οι Ασπρόμαυροι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κωνσταντέλια, μετά τη συνεργασία των Σαμάτα και Ζίβκοβιτς, για το δεύτερο γκολ αλλά χάθηκε.

Λίγα λεπτά μετά, στο 58′, ήταν η σειρά του Σαματά να απειλήσει μετά την ωραία ενέργεια του Κωνσταντέλια αλλά το πλασέ δεν ήταν καθόλου καλό, με το σκορ να μένει στο 1-0 και τη Χάιντουκ να ελπίζει. Όχι ως το τέλος όμως…

Στο 79′, αφού νωρίτερα υπήρξε η ατυχία με τον Φιλίπε Σοάρες που μπήκε αλλαγή και αποχώρησε μέσα σε λίγα λεπτά λόγω τραυματισμού, ο Μπράντον Τόμας πίεσε, πήρε τη μπάλα, την έδωσε στον Ζίβκοβιτς και αυτός έκανε το 2-0, σφραγίζοντας την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ. Πρόκριση που ήρθε με ακόμη πιο πανηγυρικό τόνο για τους Θεσσαλονικείς αφού στο 85′ ο Ζίβκοβιτς σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με εκτέλεση φάουλ και με τη μπάλα να κοντράρει και σε αντίπαλο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (62′ Φιλίπε Σοάρες, 73′ Οντζόεφ), Νάρεϊ (62′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (78′ Μπράντον Τόμας).

Χάιντουκ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνιακ, Κροβίνοβιτς (57′ Ντόλτσεκ), Σιγκούρ, Σαχίτι (57′ Μπενραχού), Οφόε, Μλάκαρ, Λιβάγια.