Η φιλοδοξία της Σαουδικής Αραβίας είναι η πρωταθλήτρια ομάδα της Pro League να λάβει μέρος με… wild card στο Champions League. Αυτή είναι η σκέψη που… ωριμάζει το τελευταίο διάστημα στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας ως το επόμενο βήμα μετά τις εντυπωσιακές μεταγραφές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας «Corriere dello Sport», που μεταφέρει η ιστοσελίδα Calcio e Finanza, οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία θέλουν να αρχίσουν επαφές με την UEFA προκειμένου η πρωταθλήτρια να συμμετέχει στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων – παρόλο που ούτως ή άλλως συμμετέχει στο Champions League της Ασίας, το οποίο φυσικά δεν έχει την αίγλη και τα έσοδα του ευρωπαϊκού τουρνουά των αστεριών.

Η πρόταση προς την UEFA

Έτσι, αναφέρει η ίδια πηγή, η ιδέα είναι να παρουσιάσουν στην UEFA ένα πλάνο για να δίνεται μια θέση στο Champions League στην πρωταθλήτρια της Σαουδικής Αραβίας είτε από τη σεζόν 2024-25, όπου αλλάζει και το φορμάτ του θεσμού και από 32 οι ομάδες των ομίλων θα γίνουν 36, είτε από την επόμενη, δηλαδή, τη σεζόν 2025-26.

Η «αποστολή», πάντως, δεν είναι εύκολη μιας και θα έπρεπε να συμφωνήσουν και οι ευρωπαϊκές ομάδες σε αυτό και θα άλλαζε ουσιαστικά το… πνεύμα της διοργάνωσης. Κάτι τέτοιο, πιθανώς, δεν θα έβλεπε με καλό μάτι και η FIFA που έχει ανακοινώσει το νέο διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων – η πρώτη έκδοση με 32 ομάδες θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ το 2025 – καθώς επίσης και η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ασίας όπου ανήκει η Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία θέλει να ανταγωνιστεί και τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης εντός αγωνιστικού χώρου μετά τις τεράστιες επενδύσεις σε παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Αλ Νασρ), Καρίμ Μπενζεμά (Αλ Ιτιχάντ) και Νεϊμάρ (Αλ Χιλάλ), μεταξύ άλλων.