Ο Σταύρος Πήλιος, ο οποίος ξεχώρισε με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν, αφού ανακοινώθηκε και επισήμως η απόκτησή του, με τον ίδιο να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών.

Ο 22χρονος αριστερός μπακ άρεσε στον Ματίας Αλμέιδα που εισηγήθηκε την απόκτησή του και από εκεί και πέρα η διοίκηση ανέλαβε τα υπόλοιπα. Η Ένωση δεν άργησε να τα βρει με τους Ηπειρώτες και απέμεναν μόνο τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, δηλαδή οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις.

Μέχρι που ήρθαν και αυτά, με τους Κιτρινόμαυρους να επισημοποιούν το deal.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Σταύρου Πήλιου από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 22 ετών ακραίος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Σταύρος Πήλιος γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2000, στη Ρόδο. Στην ηλικία των 13 ετών εντάχθηκε στην Ακαδημία «Ελπίδες Ιωαννίνων» και τρία χρόνια αργότερα έγινε μέλος των τμημάτων υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2019.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους έκανε το ντεμπούτου του, στον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Ένωση Ασπροπύργου και δύο μήνες αργότερα έπαιξε για πρώτη φορά στη Super League 2, στο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕ Καραϊσκάκης. Το ντεμπούτο του στη Super League το πραγματοποίησε στις 31 Ιανουαρίου 2021, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Τον Αύγουστο του 2021 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Ηρακλή, με τον οποίο πραγματοποίησε 30 συμμετοχές στη Super League 2 (2 γκολ και 1 ασίστ) της σεζόν 2021-22, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Την αγωνιστική περίοδο 2022-23 επέστρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικού. Συνολικά κατέγραψε 24 συμμετοχές (όλες 90λεπτες), έχοντας 2 ασίστ.

Σταύρο, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.