Με γκολ του Μπόουεν στο 90ο λεπτό η Γουέστ Χαμ νίκησε με 2-1 τη Φιορεντίνα και κατάκτησε το πρώτο Europa Conference League της ιστορίας της και παράλληλα τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της, αφού είχε προηγηθεί το κύπελλο Κυπελλούχων του 1965, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στην Ευρώπη και τη νέα σεζόν.

Μετά τα επεισόδια που έκαναν στους δρόμους της πόλης, οι οπαδοί των δύο ομάδων δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα στις εξέδρες, με τους Ιταλούς να είναι καλύτεροι. Τόσο στη φωνή, όσο και στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι Βιόλα πατούσαν καλύτερα, είχαν την κατοχή της μπάλας, ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι και ήταν και αυτοί που είχαν τη μοναδική καλή φάση του πρώτου μέρους, στο 45’+4′, με την κεφαλιά του Κουαμέ που απέκρουσε δύσκολα ο Αρεολά, για να σκοράρει στην επαναφορά ο Γιόβιτς αλλά από θέση οφσάιντ.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ, με τη Φιορεντίνα να πατάει καλύτερα και τους Άγγλους να μπαίνουν πιο δυνατά στο β’ μέρος και να κερδίζουν πέναλτι στο 60′, μέσω VAR, για χέρι του Μπιράγκι. Πέναλτι που εκτέλεσε στο 62′ ο Μπενραχμά κάνοντας το 0-1, με τη Γουέστ Χαμ να έχει την ευκαιρία να… γονατίσει ψυχολογικά την αντίπαλό της, η οποία όμως αντέδρασε τέλεια.

Στο 67′, ένα λεπτό μετά το πέναλτι που ζήτησαν για μαρκάρισμα του Κέρερ στον Καμπράλ, ο Γκονζάλες πήρε την κεφαλιά στην αντίπαλη περιοχή και ο Μποναβεντούρα κοντρόλαρε ωραία και με σουτ έγραψε το 1-1, φέρνοντας ξανά την ψυχολογία με το μέρος της ομάδας του.

Οι Ιταλοί το πίστευαν αλλά οι Άγγλοι ήταν αυτοί που έγιναν πιο επικίνδυνοι στο τελευταίο 10λεπτο, για να λυτρωθούν τελικά στο 90′, όταν ο Πακετά έβγαλε την κάθετη για τον Μπόουεν που πλάσαρε σωστά για το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι (84′ Ιγκόρ), Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντράγκορα (90΄ Μπαράκ), Γκονζάλες, Γιόβιτς (46′ Καμπράλ), Κουαμέ (62′ Σαπονάρα).

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Τσούφαλ, Ζουμά (61′ Κέρερ), Αγκέρ, Έμερσον, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Αντόνιο (94′ Ογκμπόνα), Μπενραχμά (76′ Φορνάλς).