Πέντε μέρες μετά το 101-57 με το οποίο συνετρίβη στο ΟΑΚΑ, το Περιστέρι κατάφερε να ανασυνταχθεί και επικράτησε του Παναθηναϊκού με 73-58 εντός έδρας, κάνοντας το 1-1 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League και παίρνοντας ψυχολογία ενόψει του τρίτου αγώνα, στο ΟΑΚΑ, την προσεχή Τρίτη (23/5).

Ο Παναθηναϊκός είχε μείνει στο +44 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε πολύ πιο αποφασισμένη και πολύ πιο συγκεντρωμένη για να βγάλει αντίδραση ξεκινώντας από την άμυνά της και κάπως έτσι έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και ισοφάρισε τους ημιτελικούς σε 1-1 έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο ματς.

Αντίθετα οι «πράσινοι» έπαιξαν κάκιστο μπάσκετ, ίσως και ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τους φέτος, και με εξαίρεση τον μαχητικό Πονίτκα (17π., 12ριμπ., 3ασ.) όλοι οι υπόλοιποι ήταν απλά ως… παρουσίες στο «Ανδρέας Παπανδρέου» και τίποτε περισσότερο. Όσο για τους γηπεδούχους;

Δεν θύμισαν ούτε στο ελάχιστο το συνονθύλευμα του πρώτου αγώνα και έχοντας ως κορυφαίους τους ΝτένμονΜπίλαν και Φρανσίσκο, έφεραν τη σειρά στα ίσια. Το δεύτερο ματς της σειράς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης (23/5, 19:15).

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-29, 61-46, 73-58