Η ΑΕΚ έχει μπροστά της τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα μεταγραφικά, με την παραμονή του Ορμπελίν Πινέδα να θεωρείται καθοριστικής σημασίας και τον παίκτη να αποτελεί σύμμαχο, όπως γράφουν και στην Ισπανία, αφού θέλει να παραμείνει.

Ο Μεξικάνος χαφ αγωνίζεται φέτος στην Ένωση ως δανεικός από τη Θέλτα, έπειτα από εισήγηση που είχε κάνει ο Ματίας Αλμέιδα, αφού οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Άψογα τότε, άψογα και τώρα. Λογικό είναι, επομένως, ο Αργεντίνος προπονητής να επιθυμεί την παραμονή του Πινέδα, ο οποίος επίσης θέλει να παραμείνει κιτρινόμαυρος.

Αυτό δεν είναι εικασία αλλά γεγονός, με τον παίκτη να έχει ενημερώσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ για την επιθυμία του. Και όχι μόνο τους ανθρώπους της ΑΕΚ αλλά και αυτούς της Θέλτα, αν κρίνουμε από τα ισπανικά ρεπορτάζ, όπως για παράδειγμα αυτό της εφημερίδας «Eldesmarque».

Όπως, λοιπόν, αναφέρουν και οι Ίβηρες, ο Πινέδα θέλει να συνεχίσει στην Ένωση επειδή υπάρχει η προοπτική της συμμετοχής στο Champions League, επειδή είναι ευτυχισμένος στην ομάδα και επειδή και η οικογένειά του περνάει μια χαρά στην Αθήνα, την οποία προτιμάει από το Βίγκο.