Στην πιο εντυπωσιακή σειρά των φετινών προημιτελικών της Euroleague, η Παρτιζάν Βελιγραδίου προηγήθηκε με 2-0 στις νίκες και ήταν μπροστά με +16 στο ημίχρονο του τελευταίου παιχνιδιού, η Ρεάλ Μαδρίτης όμως έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 98-94, έκανε το 3-2 στις νίκες και πήρε την πρόκριση για το Final 4, στον ημιτελικό του οποίου θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα.

Οι Σέρβοι έκαναν δύο νίκες στα πρώτα δύο παιχνίδια στη Μαδρίτη αλλά οι Ισπανοί απάντησαν με δύο δικές τους νίκες στο Βελιγράδι, οπότε όλα κρίθηκαν στον 5ο και τελευταίο αγώνα στην ισπανική πρωτεύουσα. Και τι αγώνας ήταν αυτός…

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, όπως δείχνει και το 22-23 στη λήξη του, η Ρεάλ απέκτησε σοβαρό πρόβλημα -δεδομένων των απουσιών των Γιαμπουσέλε και Πουαριέ- μετά το 3ο φάουλ του Ταβάρες, με την Παρτιζάν να το εκμεταλλεύεται και να κλείνει το πρώτο ημίχρονο στο +16 (39-55) έχοντας για πρωταγωνιστή τον Πάντερ που είχε 16 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Το παιχνίδι πήγαινε ακριβώς όπως ήθελε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν τουλάχιστον να πλησιάζουν στο -7 (69-76) καθώς οι δύο ομάδες έμπαιναν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί όπου έγινε, τελικά, η ανατροπή.

Με τους Ροντρίγκεθ και Γιουλ να πραγματοποιούν εμφάνιση που θύμιζε τα… νιάτα τους, η Ρεάλ μείωνε συνεχώς και τελικά προηγήθηκε με 86-83 χάρη σε τρίποντο του Γιουλ. Και από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα, οι Μαδριλένοι το κράτησαν ως το τέλος παρά τις προσπάθειες της Παρτιζάν που δεν τα παράτησε ποτέ, επικρατώντας τελικά με 98-94 και κλείνοντας ραντεβού με τη Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Final 4 στις 19 του μήνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 39-55, 69-76, 98-94