Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ραφαέλ Ναδάλ να πανηγυρίσει. Ο Ισπανός νίκησε με 2-1 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ στη Μαδρίτη στο δεύτερο φιλανθρωπικό αγώνα που έδωσαν μέσα σε 24 ώρες. Ο καθένας στην έδρα του! Άλλωστε, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο σκοπός ήταν ιερός, οι πρωταγωνιστές το ίδιο σημαντικοί και το αποτέλεσμα εκπληκτικό. Όχι μόνο για τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των δύο αθλητών, αλλά και στο θέαμα που προσέφεραν οι ίδιοι, θέλοντας να ανταποδώσουν με αυτόν τον τρόπο και να πουν το δικό τους «ευχαριστώ».

Μετά τη Ζυρίχη σειρά πήρε η Μαδρίτη, όπου ο Ραφαέλ Ναδάλ έγινε το… αφεντικό. Στο κατάμεστο στάδιο «Magic Box», ο 24χρονος πρωταθλητής πήρε τη ρεβάνς και τη νίκη με 7-6, 4-6, 6-1, όμως λίγη σημασία είχε… Το σημαντικότερο είναι ότι από τους δύο αυτούς αγώνες επίδειξης συγκεντρώθηκαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα δοθούν σε παιδιά και ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, μέσω των ιδρυμάτων των δύο αθλητών.

Πάντως, λίγο πριν ανοίξει και επίσημα η αγωνιστική σεζόν, οι δυο τους έδειξαν να βρίσκονται σε εκπληκτική φόρμα, κάτι που σημαίνει ότι θα πέσουν κορμιά στη Μελβούρνη κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν, που φέτος αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου.

πηγή: gazzetta