Μια αγωνιστική πλέι οφ της Super League με το Big-4 (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) να διεκδικεί τον τίτλο, ήταν αρκετή ώστε να ηχήσουν και πάλι τα τύμπανα του πολέμου στους κόλπους του ελληνικού ποδοσφαίρου και πλέον η εμπλοκή της FIFA καθώς και της UEFA ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, είχε έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο στο Παρίσι την Τετάρτη (22/3). Κάτι που κρίθηκε απαραίτητο μετά την άνοδο της έντασης και την ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του Μπαλτάκου και του προέδρου της Super League και ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Άλλωστε, ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Μπαλτάκου και Ινφαντίνο παρουσιάζεται ανοικτός εδώ και μήνες με φόντο την πιθανότητα συμμετοχής της Ελλάδας και της Αιγύπτου στην υποψηφιότητα που θέλει να καταθέσει η Σαουδική Αραβία για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συζήτησή τους είχε ως άξονα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο με πρώτο και καλύτερο τη διαιτησία, ενώ φέρεται να συζήτησαν και για την κατάσταση στα υπόλοιπα κλιμάκια της «πυραμίδας» του αθλήματος στην Ελλάδα και δη τα τεκταινόμενα στη Super League 2.

Παράλληλα, με αφορμή αυτή τη συνάντηση έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία περί προσωρινής διοικούσας επιτροπής – καθεστώς το οποίο είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν στην ΕΠΟ. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και πως τα κυβερνώντα όργανα του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα επιλέξουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.