Η διαδικασία των play off της Super League 1 άρχισε με τον χειρότερο τρόπο, όχι αγωνιστικά, αφού τα αποτελέσματα έδωσαν κι άλλο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου, αλλά σε ό,τι αφορά το κλίμα, τη δυσπιστία και τις φωνές για τη διαιτησία, με αποτέλεσμα να είναι αρκετοί αυτοί που αναρωτιούνται αν θα τελειώσει ή όχι το φετινό πρωτάθλημα.

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αντιμετωπίζεται σαν γιορτή το να διεκδικούν τον τίτλο τρεις ή και περισσότερες ομάδες. Είναι μια απόδειξη ότι πρόκειται για ένα υγιές πρωτάθλημα και μια τέτοια μάχη για την κορυφή είναι ό,τι καλύτερο και από εμπορικής άποψης. Στην Ελλάδα, από την άλλη, το να διεκδικούν τον τίτλο τρεις ή και περισσότερες ομάδες ναι μεν αρέσει σε όλους, αλλά παράλληλα φέρνει και περισσότερες φωνές. Για όλα.

Ειδικά για τη διαιτησία ήταν δεδομένο ότι στα play off θα γινόταν χαμός ακόμη και για την πιο… αδιάφορη φάση, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν φάσεις που γίνονται όντως λάθη. Έτσι, έπειτα από μόλις μία αγωνιστική στα play off, έχουμε δει όλες τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο να βγάζουν ανακοινώσεις, να κάνουν δηλώσεις, να διαμαρτύρονται, γενικά βλέπουμε ότι επικρατεί πολύ μεγάλη ένταση.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τη δήλωση του Γιώργου Κασναφέρη, του πρώην διαιτητή, ο οποίος είπε ότι «είναι πιο πιθανό να βγάλω εγώ μαλλιά παρά να τελειώσουν τα play off»… Υπάρχει, επομένως, όντως τέτοιος κίνδυνος; Και με το «κίνδυνος» δεν εννοούμε, φυσικά, το ενδεχόμενο να βγάλει μαλλιά ο Κασναφέρης αλλά το ενδεχόμενο να μην τελειώσει το πρωτάθλημα. Η απάντηση, λοιπόν, σε αυτό είναι αρνητική.

Τα play off θα ολοκληρωθούν κανονικά και με το νόμο και θα αναδειχθεί πρωταθλητής. Απλά, θα ολοκληρωθούν με την ένταση να… τρυπάει το ταβάνι, αφού στις επόμενες αγωνιστικές αναμένονται ακόμη περισσότερες φωνές. Από όλους και για όλες τις φάσεις, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα. Αυτό είναι δεδομένο και δεν πρόκειται να αλλάξει. Και από εκεί και πέρα, μακάρι και του χρόνου το πρωτάθλημα να το διεκδικούν τέσσερις ή και περισσότερες ομάδες. Καλό θα είναι αυτό, όση ένταση κι αν υπάρχει.