Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League 1, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο εκτός έδρας, και κυρίως για τα πλέι οφ όπου θα κριθεί ο τίτλος, έχοντας καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με πριν κάποιες εβδομάδες και ένας από τους λόγους είναι και η επιστροφή του Σεμπάστιάν Παλάσιος στις καλές εμφανίσεις.

Ο 31χρονος Αργεντίνος εξτρέμ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες των πράσινων, ένας από τους πιο σημαντικούς, από τα βαρόμετρα της ομάδας. Το γεγονός, επομένως, ότι έδειχνε… χαμένος για ένα σημαντικό διάστημα, είχε επιπτώσεις και στο παιχνίδι της ομάδας. Μια περίοδος που δεν ήταν εύκολη για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά και για τη διοίκηση της ομάδας, αφού προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιο ήταν το πρόβλημα με τον Παλάσιος.

Πολλά και διάφορα, επομένως, ακούστηκαν σαν φήμες τις προηγούμενες εβδομάδες και αφορούσαν τόσο ποδοσφαιρικά όσο και μη ποδοσφαιρικά θέματα. Παρ’ όλα αυτά, από την ημέρα του αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, όπου και έβαλε το γκολ που χάρισε μια πολύ σημαντική νίκη στον Παναθηναϊκό, ο Παλάσιος άρχισε να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό. Έδειχνε να ανεβαίνει ξανά ψυχολογικά και κατ’ επέκταση αγωνιστικά, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την απόδοσή του στα επόμενα παιχνίδια.

Ο Παλάσιος στο Πάφος - Παναθηναϊκός

Τι ήταν, όμως, αυτό που έφερε την ψυχολογική ανάταση του Αργεντίνου και τον βοήθησε ώστε να βρει ξανά τον εαυτό του και να αποδώσει τα αναμενόμενα; Σύμφωνα με όσα λένε στους πράσινους, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο το μήνυμα που έστειλε η διοίκηση στον παίκτη. Μήνυμα, συγκεκριμένα, για επέκταση του συμβολαίου του με αύξηση αποδοχών. Του μεταφέρθηκε, για την ακρίβεια, ότι υπάρχουν τέτοιες σκέψεις και αυτό, όπως φαίνεται, βοήθησε πολύ ψυχολογικά τον 31χρονο εξτρέμ. Και από τη στιγμή που ανέβηκε ψυχολογικά, ανέβηκε και αγωνιστικά.

Στόχος, επομένως, του Γιοβάνοβιτς είναι να διατηρήσει πλέον σε αυτή την κατάσταση τον Παλάσιος, αφού θα είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά στα πλέι οφ, όπου θα κριθούν τα πάντα. Και από τη στιγμή που η οικογένειά του επέστρεψε στην Αργεντινή, ο παίκτης θα είναι πλέον συγκεντρωμένος 100% στη δουλειά του και δεν θα έχει τίποτα άλλο να τον απασχολεί.