Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα αλλάξει σύντομα χέρια καθώς η οικογένεια Γκλέιζερ, που έχει στην κατοχή της το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, δεν παρουσιάζεται διατεθειμένη να πουλήσει αν δεν πάρει περί τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «The Guardian», οι ιδιοκτήτες των «κόκκινων διαβόλων» έχουν λάβει δύο προτάσεις ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Καταριανό σεΐχη Γιασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι και τον πλουσιότερο Βρετανό, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Ωστόσο, μεταξύ των έξι αδερφών της οικογένειας Γκλέιζερ υπάρχει διχογνωμία για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή που να πωληθεί το κλαμπ. Άλλοι θέλουν να συμβεί άμεσα, δηλαδή μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ άλλοι να ολοκληρωθεί η σεζόν υπολογίζοντας πως θα δημιουργηθεί τέτοιος ανταγωνισμός που θα αποφέρει περισσότερα χρήματα.

Η δεύτερη πλευρά, δε, «ποντάρει» και στην καλή πορεία της ομάδας που μπορεί να ανεβάσει κι άλλο την τιμή της. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την κατάκτηση του League Cup Αγγλίας και με δεδομένο πως είναι ισχυρό φαβορί για να κατακτήσει το UEFA Europa League, αλλά και για να επιστρέψει στο UEFA Champions League, έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον υπό τον Έρικ τεν Χαχ και με τους κορυφαίους παίκτες της να είναι «δεμένοι» με συμβόλαια για τουλάχιστον μια σεζόν ακόμη. Παράλληλα, δεν παραμένει σε θέση να διεκδικήσει και το φετινό πρωτάθλημα της Premier League, αν κάνουν λάθη η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Παράλληλα, πέραν των δύο προτάσεων, ετοιμάζονται και… άλλες. Οι Γκλέιζερ υπολογίζουν πως αν κρατήσουν την ομάδα… πάνω τους θα μπουν στο κόλπο και Αμερικανοί επενδυτές. Ήδη υπάρχουν επενδυτικά funds που τους έχουν προσεγγίσει προκειμένου να αγοράσουν μερίδια στην ομάδα, αλλά ο έλεγχος αυτής να παραμείνει στους Γκλέιζερ.

Βέβαια, τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω που απαιτούν δεν θα εμφανιστούν από τη μια στιγμή στην άλλη…