Μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, καθώς και ο τιμ μάνατζερ εθνικής Ελλάδας μπάσκετ, Νίκος Ζήσης, θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ προκειμένου να συνομιλήσουν από κοντά με τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο καθώς και τους Μιλγουόκι Μπακς με το βλέμμα στραμμένο στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ που θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, τα στελέχη της ελληνικής ομοσπονδίας θέλουν να «χαρτογραφήσουν» λεπτομερώς από κοινού πλάνο με τους ανθρώπους των «ελαφιών», αλλά και τους δύο παίκτες ώστε να μπορέσουν να δώσουν το παρών στο μεγάλο ραντεβού, όπου έχει ήδη προκριθεί η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Η Ελλάδα θα μάθει τους αντιπάλους της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Μανίλα στις 29 Απριλίου.

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που χρειάζεται να λυθεί είναι αυτό του προγράμματος. Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι από τα ισχυρά φαβορί για να φτάσουν στους τελικούς του NBA που θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου και πιθανώς να φτάσουν ως τις 18 εκείνου του μήνα, αν ο τίτλος κριθεί σε επτά παιχνίδια. Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο σημαίνει έξτρα… φόρτο με τον «Greek Freak» αυτή τη σεζόν να έχει χάσει παιχνίδια λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο, ενώ επί του παρόντος αντιμετωπίζει τραυματισμό στον καρπό.

Μετά τον αποκλεισμό της «γαλανόλευκης» από τη Γερμανία στο EuroBasket το περασμένο καλοκαίρι τόσο τα αδέρφια Αντετοκούνμπο όσο και το προπονητικό τιμ εξέφρασαν την άποψη πως αυτή η προσπάθεια για να επιστρέψει η Ελλάδα στις επιτυχίες βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια και ότι υπάρχει η διάθεση για να συνεχιστεί.

Η εθνική έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ενώ έπονται οι αναμετρήσεις με τη Σερβία (24/2, εντός) και τη Λετονία (27/2, εκτός) στο τελευταίο «παράθυρο».