Ο αγώνας ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ, ο οποίος είχε αναβληθεί λόγω προβλήματος με το ύψος των δοκαριών, θα πρέπει να διεξαχθεί κανονικά σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση και ο πρόεδρος της ομάδας του Περιστερίου, Γιώργος Σπανός, αναφέρθηκε σε αυτό αλλά και στο γεγονός ότι η Ένωση ανακοίνωσε ότι θα κάνει έφεση,

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σπανός…

Για τη σημερινή απόφαση: «Δεν αισθανόμαστε εμείς σαν Ατρόμητος δικαιωμένοι. Δικαίωση, νομίζω, ότι αισθάνεται σήμερα το ποδόσφαιρο και πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένο γιατί το 2023 να ψάχνουμε κάποιους τρόπους αθέμιτους για να κερδίσουμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι νομίζω είναι ανεπίτρεπτο, και δεν τιμά καμία μεγάλη ομάδα να κάνει αυτό το πράγμα, ούτε την ΑΕΚ. Νομίζω ότι τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Σίγουρα έχει το ποδόσφαιρο κανονισμούς και σίγουρα θα αναλαμβάναμε την ευθύνη μας αν παίζαμε με έναν τιμωρημένο παίκτη, αν κάναμε παραπάνω αλλαγές απ’ ότι λέει ο κανονισμός, σίγουρα θα νοθεύαμε το παιχνίδι και θα έπρεπε να τιμωρηθούμε. Αλλά τώρα είναι αστείο να μιλάμε για μία απόκλιση περίπου στον έναν πόντο σε ένα τέρμα που είναι 2,44…

Καμία ομάδα δεν θα αποκτούσε πλεονέκτημα γιατί και οι δύο τερματοφύλακες θα καθόντουσαν κάτω από αυτό το τέρμα που είχε τη μικρή αυτή διαφορά. Το ανέπτυξε ο δικαστής αυτό το σκεπτικό, και η ουσία είναι ότι δεν είχαμε καμία σκοπιμότητα, με αυτά τα τέρματα έχουμε δώσει δέκα αγώνες φέτος στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κάτι για να προκαλέσουμε νόθευση του αγώνα. Είναι μια νίκη για το ποδόσφαιρο, μια πρώτη νίκη γιατί σίγουρα η υπόθεση θα κριθεί στην επιτροπή εφέσεων μετά την ένσταση της ΑΕΚ. Αλλά είναι μια νίκη για το ποδόσφαιρο γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους».

Για το σκεπτικό της απόφασης, και το σημείο πως το γήπεδο ανήκει στον Δήμο: «Ναι το γήπεδο είναι δημοτικό… Δεν γνωρίζω τι ανέπτυξε στο σκεπτικό του ο δικαστής και δεν θέλω να μπω τώρα σε πράγματα που δεν γνωρίζω, εγώ μιλάω για την ουσία. Η ουσία είναι ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους και νομίζω ένας πόντος διαφορά είναι ανεπαίσθητη διαφορά που σε κανένα σημείο δεν θα νοθευόταν ο αγώνας. Γιατί καμία ομάδα δεν θα αποκτούσε συγκριτικό πλεονέκτημα από μια εστία στην οποία υπολείπεται ένας πόντος.

Δημιουργήθηκε μια τοξικότητα, ένα τόσο μεγάλο θέμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δέκα μέρες το συζητάμε όλοι. Είναι λάθος. Η ΑΕΚ έχει αυτή την στιγμή την καλύτερη ομάδα, δεν είχε να φοβηθεί τίποτα θα έπρεπε να έρθει να παίξει το παιχνίδι και στον αγωνιστικό χώρο να έρθει το αποτέλεσμα. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση από τον Ατρόμητο διαμορφώσει τις συνθήκες του αγώνα υπέρ του, ή να κάνει κάτι, κάποια σκοπιμότητα, κανένας δόλος για να κερδίσει το παιχνίδι».

Για το αν περίμενε την έφεση της ΑΕΚ: «Εγώ την έφεση της ΑΕΚ την περίμενα, γιατί από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα και είπα και στους δημοσιογράφους ότι ο απώτερος σκοπός της ΑΕΚ ήταν να μην γίνει το παιχνίδι και να το διεκδικήσει στα χαρτιά. Και δικαιώθηκα. Το περίμενα. Αυτά αφορούν την ΠΑΕ ΑΕΚ. Είναι δικαίωμα της να πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο διαφυλάσσει τα συμφέροντά της.

Είναι ξεκάθαρο ότι έχει απωλέσει το ηθικό πλεονέκτημα στη φίλαθλη κοινή γνώμη γιατί δεν μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να χειρίζεται τα θέματα διαφορετικά και να βγάζουν ανακοινώσεις και να λένε ότι εμείς σαν ΑΕΚ πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό και θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια μόνο στους αγωνιστικούς χώρους και να έρχεται η ΑΕΚ στο Περιστέρι και να επιδιώκει να πάρει το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Νομίζω ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Δεν θα έπρεπε μεγάλες ομάδες να κάνουν ζαβολιές και να προσπαθούν να βρουν αθέμιτους τρόπους για να κερδίσουν ένα παιχνίδι».