Η ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδινε τη μεγάλη ευκαιρία στην Άρσεναλ να πάει στο +8 και ακριβώς αυτό έκανε, αφού με αυτογκόλ του Γιορίς και με γκολ του Όντεγκααρντ νίκησε με 2-0 εκτός έδρας την Τότεναμ στο κλασικό λονδρέζικο ντέρμπι και συνεχίζει απτόητη στην κορυφή, πιστεύοντας όλο και περισσότερο ότι μπορεί να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2004.

Όταν άρχισε η φετινή Premier League μάλλον κανείς δεν θα έλεγε ότι στα μέσα Ιανουαρίου, στο τέλος του πρώτου γύρου, η ομάδα που θα ήταν στην 1η θέση και μάλιστα με +8 από τη 2η θα ήταν οι Κανονιέρηδες. Κι όμως, η Άρσεναλ αποδεικνύει από παιχνίδι σε παιχνίδι ότι… δεν αστειεύεται και πλέον μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και φαβορί αφού άνοιξε κι άλλο τη διαφορά από τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Για να συμβεί αυτό, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έπρεπε να νικήσει στην έδρα αυτής του Αντόνιο Κόντε και το έκανε από το πρώτο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ στο 14′ με το αυτογκόλ του Γιορίς που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά τη σέντρα του Σάκα, για να γίνει το 0-2 στο 36′ με ωραίο συρτό σουτ του Όντεγκααρντ εντός περιοχής.

Από εκεί και πέρα, η Τότεναμ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, με την Άρσεναλ να ελέγχει την κατάσταση και να έχει ευκαιρίες για να βάλει κι άλλα γκολ.