Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας. Νίκησε με 4-2 στα πέναλτι την Μπέτις στο «King Fahd» του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Στην κανονική διάρκεια ήρθαν ισοπαλες 1-1, ενώ με την ολοκλήρωση της παράτασης το σκορ 2-2. Οι «μπλαουγκράνα» θα διεκδικήσουν τον τίτλο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή (15/1).

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και άρχισε να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Μάλιστα, ο Πέδρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 23′, αλλά με παρέμβαση του VAR το γκολ δεν μέτρησε γιατί ήταν εκτεθειμένη η…μύτη του παπουτσιού του Ραφίνια που του έβγαλε τη σέντρα. Συνέχισε, όμως, να επιτίθεται και η επιμονή της ανταμείφθηκε στο 40′ όταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που επέστρεψε στη δράση, με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση.

Η Μπέτις αντέδρασε. Ο Τερ Στέγκεν γλίτωσε την εστία του σε τρεις περιπτώσεις προτού η Μπαρτσελόνα καταρρεύσει εντελώς από το 70′ και μετά με τις αλλαγές του Τσάβι να πληγώνουν την ομάδα του, αντί να της δώσουν τη φρεσκάδα που είχε ανάγκη. Στο 77′ ο Ναμπίλ Φεκίρ ισοφάρισε με διαγώνιο σουτ για τους Κυπελλούχους Ισπανίας στέλνοντας το ματς στην παράταση. Στο 81′ ακυρώθηκε νέο γκολ με το VAR. Ο Λεβαντόφσκι πίστευε πως είχε δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά η τεχνολογία είχε άλλη άποψη.

Στην παράταση, οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» και στο 93′ ο Άνσου Φάτι τους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα. Και πάλι, όμως, δεν άντεξε η ευάλωτη άμυνά τους. Στο 101′ ο Λορέν Μορόν ισοφάρισε σε 2-2 και δεν επηρεάστηκαν από την αποβολή του Γκουαρδάδο στο 118′.

Στα πέναλτι ήταν η στιγμή του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν. Σταμάτησε τις εκτελέσεις των Χουάνμι και Γουίλιαμ Καρβάλιο – σκόραραν από την άλλη οι Λεβαντόφσκι, Κεσί, Άνσου Φάτι και Πέδρι και η Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσει το 15ο Σούπερ Καπ Ισπανίας της ιστορίας της.