Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στους «16» του Copa del Rey με τη νίκη της με 1-0 επί της Κάθερένιο στο «Εστάδιο Πρίνθιπε Φελίπε». Η «βασιλισσα» δυσκολεύτηκε πολύ να καταβάλλει την αντίσταση της αντιπάλου της που αγωνίζεται στην 4η Κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε 11άδα με αρκετές αλλαγές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έλειπε το ταλέντο αφού αυτή αποτελούταν από παίκτες όπως οι Έντερ Μιλιτάο, Λούκας Βάθκεθ, Ορελιάν Τσουαμενί, Εντέν Αζάρ, Μάρκο Ασένσιο, αλλά και τον Ροδρίγο. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά στο 69′ και σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ προηγουμένως ο κίπερ Αντρέι Λούνιν είχε κρατήσει το μηδέν στην εστία του.

Κι ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης απέφυγε μια έκπληξη… μεγατόνων, δεν συνέβη το ίδιο και για άλλες ομάδες της La Liga. Η Ράγιο Βαγεκάνο, η Χετάφε και η Έλτσε βγήκαν νοκ άουτ από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ισπανίας καθώς ηττήθηκαν από τις Σπόρτινγκ Χιχόν (2-0), Λεβάντε (3-2) και Θέουτα (1-0), αντίστοιχα. Στο μεταξύ, στην επόμενη φάση πέρασαν η Βαλένθια (3-0 τη Λα Νούθια), η Βιγιαρεάλ (5-1 την Καρταχένα) και η Εσπανιόλ (3-1 τη Θέλτα παρ., 1-1 κ.δ.).

Το Κύπελλο Ισπανίας συνεχίζεται σήμερα (4/1) με τις αναμετρήσεις: Λογρονιές-Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ποντεβέδρα-Μαγιόρκα, Λινάρες Ντεπορτίβο-Σεβίλλη, Οβιέδο-Ατλέτικο Μαδρίτης, Ιντερσίτι-Μπαρτσελόνα και Αλαβές-Βαγιαδολίδ, ενώ αύριο (5/1) διεξάγονται τα ματς: Ίμπιθα Ίσλας-Μπέτις, Ταραγόνα-Οσασούνα και Ελντένσε-Αθλέτικ Μπιλμπάο.